29.06.18 u 13:48

OPA!

Sve vrste ženskog orgazma

Stresan i užurban život sve više utječe na smanjenu seksualnu aktivnost, a mnoge žene smatraju da se navečer, nakon cijelog dana, jednostavno 'ne isplati' voditi ljubav...

Orgazam kod žena misterija je kako ženama, tako i muškarcima. Nemali broj pripadnika oba spola smatra da je ženski vrhunac moguć samo stimulacijom klitorisa, no to ne može biti dalje od istine - u stvarnosti postoji čak nekoliko vrsti vrhunaca koje žene mogu doživjeti. 


Stresan i užurban život sve više utječe na smanjenu seksualnu aktivnost, a mnoge žene smatraju da se navečer, nakon cijelog dana, jednostavno ne isplati voditi ljubav. 


Ipak, nakon što pročitate sve što o tome znamo, vjerujemo da ćete se ipak predomisliti:


Ejakulacija - ženska ejakulacija dugo je vremena bila u magli, a sve je ostavljala zbunjenima. Međutim, moguća je i sličnija je muškoj ejakulaciji nego što mislite. Dolazi u manjoj količini nego muška, ali ima sličan sastav. Ženski ejakulat sadrži enzime, ali i malu količinu glukoze i urina. 


Klitoralni orgazam - već i vrapci na grani znaju da je stimulacija klitorisa 'najsigurniji' način da se dosegne vrhunac. Klitoris je najosjetljiviji dio tijela, a u njemu se nalaze završetci živaca. Žene, međutim, različito ocjenjuju intenzitet orgazma ovim putem jer varira od osobe do osobe. 


Oralni orgazam - orgazam kod žena može poprimiti i ovu formu. Postiže se oralnim seksom zbog nadraživanja žlijezde u grlu, a može se stimulirati spolnim organom, prstima pa čak i jezikom. Navodno se stimulacijom te neobične točke postižu intenzivni orgazm, a anatomija ženske usne šupljine slična je spolovilu.


Orgazam bez dodirivanja - kao da orgazam preko usne šupljine nije dovoljno neobičan, žene mogu postići i orgazam bez dodira. Znanstvenici još uvijek proučavaju ovaj fenomen, ali, navodno, je moguće doseći vrhunac bez dodira zahvaljujući kemijskim spojevima u mozgu. Ova apstraktna pojava drugačija je kod svake žene pa su tako neke žene snažno reagirale na romantične scene, a druge na erotske. 


Vaginalni orgazam - orgazam kod žena najčešće je teže postići vaginalnim putem nego stimulacijom. Mnoge tvrde da je intenzitet, također, manji nego kod orgazma postignutim nadraživanjem. Žene opisuju vaginalni orgazam kao dublji i mirniji, a osjećaj nerijetko uspoređuju kao dolazak plime.


Što mislite, isplati li se ipak malo oznojiti?


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO