22.12.17 u 13:27

NE OČEKUJU SE EKSTREMNO NISKE TEMPERATURE

Stigla kalendarska zima: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja februara

Za stanovnike sjeverne Zemljine polulopte jučer je počela zima. Kalendarska zima je došla tačno u 17.28 sati, u trenutku zimskog solsticija.


Zima koja je pred nama bit će toplija u odnosu na prosječne vrijednosti za zimski period, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U periodu od decembra do februara 2018. godine očekuje se toplija zima u odnosu na prošlogodišnju, kada je temperatura iznosila i -25.

Očekuju se da će vrijednosti srednje zimske temperature zraka biti u intervalu od jedan do četiri stepena, odnosno od -4 do nula u planinskim predjelima.

Tokom zime ne očekuju se ekstremno niske temperature u dužem periodu, odnosno ne očekuju se talasi hladnoće i ledenih dana.

Postojat će i uvjeti za pojavu talasa hladnoće, naročito krajem januara i početkom februara. Početkom januara i februara u većem dijelu naše zemlje očekuje temperatura niža od 0 stepeni.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO