08.06.18 u 21:29

KAKO VAM SPAVANJE UNIŠTAVA SEKS

Spavajte ovako i imat ćete snažnije orgazme od većine

Otkrivena je tajna dobrog seksa, a ona je u dovoljnoj količini sna. Evo koliko sati najmanje trebate spavati da biste maksimalno uživali u krevetu.

Mnogo je zdravstvenih razloga zbog kojih biste se trebali dovoljno odmoriti tijekom noći. Spavanje najmanje osam sati pomaže poboljšati pamćenje, smanjiti upalne procese u tijelu te izoštriti pažnju i koncentraciju. No, pored svega toga, postoji još jedna skrivena korist: oni koji noću dulje spavaju imaju jače orgazme tijekom seksa.

Seksualna terapeutkinja i autorica Laurie Mintz navela je u svom istraživanju da dulji san pojačava libido, kao i razinu seksualnih hormona (testosterona, primjerice). Objasnila je kako je to dvoje usko povezano u oba smjera – ne samo da je dobar san zaslužan za dobar seks, već i dobar seks omogućuje da bolje spavate.

Kako to funkcionira kod žena?

Žene koje dulje spavaju zainteresiranije su za seks sljedeći dan, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Michigan. Svaki je dodatan sat spavanja povećao šanse za seks s partnerom za 14 posto. Ista je studija zaključila i kako više sna znači veću genitalnu vlažnost.

A kod muškaraca?

Nedostatak sna smanjuje seksualnu želju kod oba spola jer dolazi do naglog porasta hormona stresa kortizola. Koliko god on utječe na žene, jači spol osobito jako pogađa. Budući da slabo spavanje snižava razinu testosterona, učinak je frapantan. Muškarci koji su spavali svega četiri sata u komadu imali su znatno manje spolnog hormona nego sretnici koji su spavali osam, pokazala je studija čikaškog sveučilišta.

Problem je u tome što kortizol i testosteron rade jedan protiv drugoga. Visoka razina testosterona omogućuje sagorijevanje tjelesnih masnoća, izgradnju mišića i jaku želju za seksom. Kortizol radi posve suprotno – smanjuje mišićnu masu, potiče nakupljanje visceralne masti te usporava imunosni sustav, ali i značajno smanjuje libido. Muškarci koji hrču u snu skloniji su patiti od erektilne disfunkcije i općenite seksualne disfunkcije, zaključilo je istraživanje.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO