20.09.17 u 21:34

VLADA KS

Smijenjen Nadzorni odbor 'Vodovoda', Vlada KS tvrdi: Za pola godine u Sarajevu više nema redukcija!


- Kada stavite nekoga u neku malu javnu ustanovu, to se preživi, ali kada stavite ljude na čelo vodovoda koji bi trebali riješiti ključni problem grada Sarajeva, a oni za to nisu kompetentni, tu nastaje problem, rekao je Konaković


Vlada Kantona Sarajevo smijenila je danas Nadzorni odbor sarajevskog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Kako je za N1 potvrđeno iz ove institucije, imenovani su vršioci dužnosti članova ViK-a.

Najaktuelnije pitanje u Kantonu Sarajevo je pitanje problema u vodosnadbijevanju. Tim povodom nedavno je reagovao i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji je naveo da je problem kada se na odgovorne funkcije stave ljudi koji nisu kompetentni i stručni za rješavanje problema.

- Kada stavite nekoga u neku malu javnu ustanovu, to se preživi, ali kada stavite ljude na čelo vodovoda koji bi trebali riješiti ključni problem grada Sarajeva, a oni za to nisu kompetentni, tu nastaje problem, rekao je Konaković.

Dodao je kako "stručni tim koji radi na ovom problemu, a u kojem je i glavni konsultant Vlade Dzevad Koldžo, garantuju da u roku od šest do devet mjeseci neće biti redukcija".

 


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO