26.05.16 u 12:57

Simpatični E.T. stigao u muzej voštanih figura Madame Tussauds

Mali vanzemaljac E.T. američkog režisera Stevena Spielberga od 1982. godine očarava djecu i odrasle od šest do 99 godina. Glavni lik jednog od najuspješnijih filmova svih vremena stigao je iz Londona u bečki muzej voštanih figura Madame Tussauds gdje će za posjetioce muzeja ostati do 10. augusta ove godine.

Simpatična voštana figura vanzemaljca predstavljena je u dramatičnoj sceni bijega E.T.-a od FBI agenata i policije. Za oblikovanje glave E.T.-a potrošeno je pet kilograma voska, a za oblikovanje cjelokupne figure bilo je potrebno 150 sati.


 Film E.T. je donio zaradu od 800 miliona dolara. Za Oskara je bio nominovan u devet kategorija, između ostalog za najbolji film i najbolju režiju, saopćeno je iz Predstavništva Beča u Sarajevu Eurocomm PR.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO