16.08.16 u 11:03

SEAT je prvi proizvođač sa CarPlay aplikacijom za iPhone

SEAT je napravio još jedan korak u domenu povezivosti nakon što je postao prvi automobilski brend u svijetu koji je razvio iOS aplikaciju koja je kompatibilna sa Car Play aplikacijom. 

Seatova aplikacija je sada dostupna u Apple-ovim trgovinama i omogućava da na monitoru Vašeg automobila pratite i upravljate sadržajem aplikacije instalirane na iPhone-u. Aplikacija je sada već dostupna u Španiji, a brzo će se naći i na ostalim tržištima na kojima je SEAT zastupljen. Pomoću SEAT Drive aplikacije kupci će imati potpuni pristup podacima o vozilu. 


U tom smislu, bit će informisani o rokovima za servisiranje vozila, pritisku u gumama i ponudama kod obližnjih ovlaštenih trgovaca. Aplikacija će u narednih nekoliko sedmica biti ažurirana sa dodatnim mogućnostima i uslugama. SEAT Drive aplikacija razvijena je u Seatovom Centru za tehnički razvoj. SEAT namjerava postati vodeći u kreiranju mobilnosti i tranziciji iz biznisa fokusiranog na proizvodnju i marketing na ponuđača usluga mobilnosti. Kompanija SEAT već na svim modelima u okviru linije opreme “Connect” nudi FullLink tehnologiju za  iPhone i Android uređaje koji su kompatibilni sa Car Play aplikacijom.


Povezivost je na Seatovim modelima izuzetno korisna za vozače jer im omogućava da se, gdje god se nalazili, informišu o stanju svog vozila  i da na sasvim siguran način tokom vožnje budu povezani sa društvenim mrežama. SEAT je bio prva kompanija koja je lansirala Smartphone Integration tehnologiju koja je kompatibilna sa CarPlay, Android (AndroidAuto) i MirrorLink tehnologijom. 

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO