30.03.16 u 00:36

ONI SE IMAJU ČIME POHVALITI

SEAT bilježi uspjeh

Kompanija SEAT je 2015. godinu zaključila sa 6 miliona eura dobiti u odnosu na gubitak od 66 miliona eura u 2014. godini. 

Rast prodaje i proširena ponuda modela glavni su razlozi koji se kriju iza ovog uspjeha. SEAT je ostvario promet u visini od 8.3 milijardi eura, što je za 11% više nego u prethodnoj godini, a što je najbolji rezultat kojeg je kompanija ikada ostvarila. 


- Bio je to dvostruki uspjeh Seata u 2015. godini. Ne samo da smo po prvi put od 2008.godine ostvarili pozitivan rezultat, nego smo ga ostvarili u godini velikih izazova. Implementiramo pravu strategiju koja nam omogućava dugoročnu profitabilnost. Zahvaljujući novim proizvodima i novim tehnologijama imat ćemo sjajnu budućnost, kako na polju mobilnosti, tako na polju povezivosti - istakao je Luca de Meo, Predsjednik Izvršnog odbora kompanije SEAT, tokom prezentacije poslovnih rezultata iz 2015.godine.


Rast prodaje u tri uzastopne godine, te prekoračenje broja od 400.000 prodatih vozila, posljedica je oporavka južnoevropskih tržišta poput Španije i Italije, pet godina uzastopnog rasta prodaje u Njemačkoj, Seatovom glavnom tržištu,  te uspjeha brenda na meksičkom tržištu.


Rast prodaje i proizvodnje omogućio je stvaranje 350 novih radnih mjesta u Seatovoj grupaciji, uključujući 100 inženjera u Tehničkom centru, kao i 48 apsolvenata Seatove stručne škole. Sveukupno, kompanija SEAT je u prošloj godini izdvojila 14 miliona eura za školovanje uposlenika.


U Seatu očekuju nastavak rasta prodaje u 2016. godini.  U tom pogledu se uveliko računa na uvođenje novog modela Ateca, prvog SUV-a koji je nedavno predstavljen na sajmu automobila u Ženevi. 


Ateca čini samo početak najambicioznije proizvodne ofanzive u historiji Seata. Kompanija će intenzivirati rad na SUV segmentu, tako da će u 2017. godini lansirati novo all-road crossover vozilo koje će se razviti i proizvoditi u tvornici u Martorellu. 


Kompanija SEAT takođe napreduje u smislu povezivosti, te je fokusirana na razvoj i opremanje vozila sa najsavremenijom tehnologijom. Seatove Connect verzije su od dolaska nove Ibize prošlog ljeta prisutne na evropskim cestamana.


Budućnost zahtijeva besprijekornu povezivost, a SEAT namjerava da bude preteča ove tehnologije. Prisustvo kompanije SEAT na Svjetskom kongresu mobilne telefonije zajedno sa firmama Samsung, SAP i Accenture, jasan je dokaz za Seatovu opredjeljenost ka povezivosti.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO