30.11.16 u 19:25

SARAJEVO

Schneider Electric pojednostavljuje sigurnost i nadzor okruženja za podatkovne centre svih veličina

Schneider Electric, globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizaciju, predstavio je uređaj NetBotz™ 250, za jednostavniju fizičku zaštitu podatkovnog centra. 

Novi, cjenovno pristupačan uređaj, omogućuje skalabilan pristup serverskim ormarima i pro-aktivan nadzor IT okruženja u stvarnom vremenu. 


Uređaj štiti opremu od fizičkih oštećenja, potencijalnih rizika okruženja, kao i ljudske pogreške – dakle, od svega što može poremetiti rad podatkovnog centra i smanjiti njegovu pouzdanost. NetBotz 250 može se koristiti na više načina, počevši od jednostavnog nadzora okruženja, nadzora pristupa serverskim ormarima ili u obje navedene svrhe kao kombinirana zaštita.


Smanjite poslovni rizik i trajanje zastoja


Niz naprednih funkcija i savremeno korisničko sučelje omogućavaju gotovo intuitivnu podršku NetzBotz senzora temperature i vlage, te omogućavaju instantnu adaptaciju. Istovremeno je omogućena detekcija tekućine, vibracija, kao i dima, čime se smanjuje mogućnost nastanka štetnih događaja, te se preveniraju ili skraćuju potencijalni zastoji u radu. 


NetBotz 250 je uskladiv s APC rješenjima za serverske ormare i rješenjem StruxureWare™ Data Center Expert. Uređaj NetBotz 250 bez problema se integrira u postojeće instalacije i na taj način olakšava implementaciju, konfiguriranje, upravljanje i zaštitu, odmah po instalaciji. 


Kontrola pristupa serverskim ormarima dostupna je u dvije varijante, sa 125 kHz i 13.56 MHz frekvencijskim čitačem. Pristup ormaru sa serverima uređaj dopušta samo akreditiranim korisnicima, a može se konfigurirati i tako da šalje upozorenja IT osoblju u slučaju provale. 


Integracijom uređaja NetBotz i rješenja StruxureWare Data Center Expert, povećava se efektnost rada podatkovnog centra na svim razinama. Omogućen je centralizirani nadzor nad fizičkom infrastrukturom i povezanim uređajima, čime se smanjuje potrošnja energije, produžuju razdoblja kontinuiranog rada, poboljšava planiranje radnih zadaća i postižu bolje performanse postrojenja. 


„Sigurnost, pouzdanost i dostupnost imperativi su svake važne infrastrukture. Podatkovni centri su strateška imovina organizacije - oni moraju neprekidno raditi, kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja. Tu vidimo promjenu pristupa – promjenu od reaktivnog prema pro-aktivnom nadzoru, kojem je cilj predvidjeti prijetnje i zaustaviti ih i prije nego što se dogode“, kaže Hajrudin Džananović, Sales Director IT Business, Schneider Electric Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina. 


APC by Schneider Electric vodeća brend za integriranu IT infrastrukturu i softver. S portfeljem proizvoda koji pružaju pouzdano napajanje energijom IT i komunikacijskih sustava, APC donosi izvjesnost u umreženom svijetu. U saradnji s najvećom zajednicom partnera koji izrađuju specijalizirana rješenja za kućne i poslovne mreže, APC štiti informacije i podatke pojedincima i kompanijama. 


NetBotz 250 je dostupan za prodaju. Više pojedinosti o proizvodu Schneider Electric APC NetBotz potražite na NetBotz.com.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO