15.09.17 u 14:09

ŠTA SE DEŠAVA SA KOALICIJOM?

SBB optužuje Izetbegovića za ponavljanje laži o Radončiću

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH optužio je predsjednika SDA Bakira Izetbegovića za ponavljanje, kako se navodi u saopćenju za javnost, najprljavijih laži o Fahrudinu Radončiću.

– Ipak, iako se ljuti zbog Radončićevih dijagnoza o državnoj mafiji i toga da su na kvazikongresu htjeli da podijele BiH 1993. godine, Izetbegovića treba podsjetiti na nekoliko činjenica: zašto nikada nije objasnio svoju ulogu u ubistvima Juke Prazine, Nedžada Ugljena, Joze Leutara, pokušaju ubistva Sefera Halilovića i ubistvu njegove porodice, ubistvu Mušana Topalovića Cace i tome da je u internim krugovima Ramiza Delalića sumnjičio da je minirao mezar rahmetli Alije Izetbegovića? Kakva su njegova saznanja o misterioznim odlascima Mirsada Hujdrura Hujke, Safeta Zajke, Envera Šehovića, Abdulaha ef. Kubata, Arifa Pašalića, ranjavanju Ismeta Bajramovića Ćele, do čudnih smrti akademika Sulejmana Redžića ili Mustafe Hajrulahovića Talijana – saopćeno je iz SBB-a.

Iz ove stranke Izetbegovića optužuju i da “završava velikosrpske ideje podjele BiH natroje, jer uporno želi da pokaže da Bošnjaci ne mogu da žive sa drugima”.

– Igranje za diktatorski erdoanovsko-begovski koncept je igra za ostvarivanje ruskih utjecaja u BiH i to sada svako vidi – navodi se u saopćenju.

Između ostalog iz SBB-a ističu i kako Izetbegović ne demantuje da je htio da poništi potpis o granici između BiH i Hrvatske.

– Umišljeni diktator zna da se Bošnjaci uspravljaju i zato je panika u njegovom rječniku i redovima sve veća – navodi se u saopćenju za javnost SBB-a i dodaje kako “jeftinim lažima, političkim procesima, svojom tajnom policijom i radikalima koje okuplja neće uplašiti građane i treba znati da mora otići”.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO