07.08.17 u 20:14

RADOVI NA BAČEVU

Sarajlije sutra bez vode od 18:00 sati

No, kako su sva iznenađenja moguća preporučujemo da već do 16:00 sati pripremite rezerve pitke i tehničke vode, jer iako iz ViK-a kažu da će se stanje normalizirati 9.9. do 8:00 sati, nije isključeno da dođe do "nepredviđenih” okolnosti.

Veći dio Kantona Sarajevo će u utorak poslijepodne ostati bez vode, a zbog izvođenja prijeko potrebnih radova na izvorištu "Bačevo".
"Na osnovu odluke Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajavo i Uprave preduzeća Vodovod i kanalizacija obavještavamo naše potrošeče, da će završni radovi na Izvorištu 'Bačevo', a koji se odnose na spajanje novih bunara na potisni cjevovod za Rezervoar 'Mojmilo', početi u utorak 8.8.2017. g. u 18:00 sati", saopćeno je iz ViK-a.

Obzirom da se radi o velikim radovima, što podrazumijeva prespajanje na elektro pogon, zavarivanje na potisni cjevovod, ugradnju neophodnih armatura i ostale opreme, realizaciju poslova ViK će započeti u dnevnom terminu i raditi cijelu noć, kako bi u jutarnjim satima (oko 8 sati) uspjeli obezbijediti stabilizaciju vodosnabdijevanja.Planirani radovi podrazumijevaju gašenje svih 14 bunara za pravac Rezervoara "Mojmilo" što znači, da neće biti dotoka u rezervoar, a s obzirom da se sa ovog rezervoara snabdijeva veći dio Kantona Sarajevo, u navedenom terminu doći do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih naselja: Dobrinja, Saraj Polje, Nedžarići, Alipašino Polje, Halilovići, Otoka, Dolac Malta, Socijalno, Grbavica, Pofalići, naselje Miljacka, Trg Heroja, Hrasno, Marijin Dvor, Adema Buće, Buća Potok, Čengić Vila I i II, Rječica, Zabrđe, Rajlovac, Reljevo, Pogledine, Hambina Carina, Hrid, Skenderija, centralni dio grada od Marijin Dvora do Baščaršije.

Stabilizacija se očekuje u vodosnabdijevanju u ranim jutarnjim satima 9. augusta u 8 h.

"Obzirom da je u posljednje vrijeme bilo više prekida u vodosnabdijevanju, molimo naše potrošače na razumijevanje, jer su i predhodni i navedeni radovi dio projekta kojim Uprava preduzeća nastoji obezbijediti dodatne količine vode, kako bi se u narednom periodu osigurala stabilizacija vodosnabdijevanja. Molimo potrošače da u vrijeme odvijanja planiranih radova obezbijede rezervne količine vode", zaključeno je iz ViK-a.

Tagovi: ViK

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO