13.08.16 u 14:32

Sarajevsko After Film: Psihodelična nedjelja i Strava škola

Serija koncerata Sarajevsko after film  u Domu mladih se nastavlja.

Nedjelja, 14. august, rezervisana je za psihodeliju uz nastupe  Semre, Tilawa Projecta, Weedrana i Kolor Kulture. Weedran je jedan od pionira psychedelic trance-a u Sarajevu i BiH, a svoj kvalitet potvrdio je nastupajući sa zvijezdama elektronske muzike kao što su:  Christian Varela, Terry Francis, John Acquaviva, DJ Sultan, Funk D'Void, Darren Price (Underworld), Marco Bailey i drugi. Također učestvuje na nekim od najvećih svjetskih psytrance festivala kao što su: SUN Festival, Lost Theory, Sonica i mnogi drugi.  Tilawa Project čine Reid Crnovšanin i Mirza Mujdanović iz Sarajeva. Danas je ime Tilawa Project već dobro poznato psytrance fanovima u BiH a naročito publici u Sarajevu, koja već zna da ih uz ovo ime očekuju energični ritmovi progresivnog i melodičnog psytrance zvuka.


U ponedjeljak, 15. augusta,  također u amfiteatru Doma mladih, nastupa Strava Škola, uz Stoposto, Said5 & Pickpocket i Resident DJs. Strava Škola postoji od 2009. godine, a sastavljena je od osam mladih muzičara, koji su ukrštanjem njihova izvornog izražaja i postojećih muzičkih žanrova sa živim instrumentima, uveliko dobili na željenoj originalnosti. Sarađivali su sa brojnim muzičarima iz naše zemlj i regiona, a neki od njih su Dino Šaran, Edo Maajka, Saša Antić, Kandžija itd.  


Koncerti počinju u 23:45, a ulaznice koje koštaju 5 KM i uključuju konzumaciju do 4 KM, mogu se kupiti na ulazu u Dom mladih.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO