24.02.17 u 15:26

GLOBALNI STRUČNJAK ZA UPRAVLJANJE ENERGIJOM

Saradnja Schneider Electrica i HPE na mikro podatkovnom centru

Kompanija Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, predstavila je saradnju s kompanijom Hewlett Packard Enterprise (HPE) na mikro podatkovnom centru HPE Micro Datacenter, na nedavnoj Gartnerovoj konferenciji o podatkovnim centrima, infrastrukturi i upravljanju operacijama u Las Vegasu. Zajednički osmišljeno rješenje konvergentne infrastrukture pruža kompletnu IT infrastrukturu, umrežavanje, pohranu i upravljanje u jedinstvenoj i nezavisnoj infrastrukturi koju je vrlo lako pokrenuti, a koja predstavlja savršeno rješenje za distribuirana IT okruženja.

Schneider Electric koristi vlastiti SmartBunker FX™ (integrirano i sigurno kućište s rješenjima za neprekidno napajanje energijom, distribuciju energije, hlađenje i nadzor) s HPE-ovim rješenjima za pohranu, umrežavanje i računarstvo, za razvoj HPE Micro Datacenter, integrirane arhitekture, izrađene po mjeri, koja podržava rubna okruženja. Spomenuta arhitektura osmišljena je uz pomoć tehnike kompanije Schneider Electric i HPE-ovih savjetničkih usluga, te predstavlja rješenje koje je optimizirano za izvođenje operacija. Zahvaljujući tome, korisnici mogu skratiti kašnjenja i vrlo brzo dodati novi kapacitet, istovremeno omogućavajući rad sigurnog okruženja udaljenog podatkovnog centra kojim se jednostavno i lako upravlja.

Softverski definiran mikro podatkovni centar HPE Micro Datacenter koristi sisteme HPE ConvergedSystems i HyperConverged, koji podržavaju računarstvo u oblaku, te IoT rješenja HPE Edgeline. Poboljšano rješenje koje je izgrađeno unutar sistema SmartBunker FX-a kompanije Schneider Electric u veličini između 23U i 42U, u sebi spaja IT s napajanjem i hlađenjem od 1N i 2N, te ekološkim i sigurnosnim nadzorom, u platformu s jednostrukom isporukom. Nadalje, sistem SmartBunker FX opremljen je opcijom upravljanja na daljinu za IT komponente i fizičke komponente infrastrukture, te lokacijama koje trebaju dodatnu fizičku zaštitu i sigurnost ili nemaju zaseban IT prostor pruža dostupnost i pouzdanost na razini podatkovnih centara.

Rješenje HPE Micro Datacenter dostupno je u konfiguracijama izrađenima po mjeri, a njegova fizička obilježja uključuju i sljedeće:
•    snaga: rješenje za neprekidno napajanje energijom Symmetra s opcijom upravljanja na daljinu i petominutnim radom omogućava sigurno gašenje sistema na daljinu;
•    hlađenje: nezavisno, aktivno rješenje za DX hlađenje InRow s nadzorom, kontrolama i zaslonom;
•    nadzor: softversko rješenje StruxureWare™ Data Center za upravljanje na daljinu i nadzor na daljinu u stvarnom vremenu (temperatura, snaga, pristup ormariću, požar i video);
•    sigurnost: vrata koja se zaključavaju na više mjesta i mogu se zakrenuti za 180 stepeni, sistemi za zaključavanje uz pomoć beskontaktnih kartica NetBotz™ Rack Access, te rješenje za nadzor sigurnosnih i ekoloških uslova.
•    zaštita: vatrootporna, teška čelična konstrukcija s toplinski izoliranim zidovima, zvučnom izolacijom i zapečaćenim ulazima za kablove.

Mikro podatkovni centar HPE Micro Datacenter dostupan je putem kompanije HPE i njenih partnera. Cijene zavise o korisničkoj konfiguraciji.


O kompaniji Schneider Electric


Schneider Electric globalna je kompanija specijalizirana za upravljanje energijom i automatizaciju. U finansijskoj godini 2016. ostvarili smo prihode od oko 25 milijardi eura, a naših više od 160.000 zaposlenika uslužuje korisnike u više od 100 zemalja, te im pomaže u upravljanju energijom i procesima na siguran, pouzdan, efikasan i održiv način. Naša tehnologija, softver i usluge – od najjednostavnijih prekidača do složenih operativnih sistema – poboljšavaju način na koji naši korisnici upravljaju svojim poslovanjem i automatiziraju ga. Naše povezane tehnologije preobličavaju industrije, preobražavaju gradove i obogaćuju živote. Tu u kompaniji Schneider Electric, za to koristimo izraz Life Is On.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO