12.08.16 u 18:32

ZENIČANI NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU

Rukometaši Čelika se pojačali za novo prvenstvo

U rukometnom klubu Čelik Zenica nastavljaju sa pripremama za novo prvenstvo u kojem žele da ostvare plasman među prve četiri ekipe Lige, osvoje Kup i plasiraju se u neko od evropskih nadmetanja.

Boje RK Čelik u narednom prvenstvu braniti će Aldin Begagić, Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Milan Duvnjak, Enes Sirčo, Hamza Hadžić, Ajdin Tufekčić, Adnan Begagić, Ahmet Oruč, Amar Kobilica, Almir Balaš, Enes Skopljak, Samir Lilić, Nikola Grahovac, Ranko Božić i Marko Pandžić.

Ekipa je pojačana sa sedam novih igrača, koji će nadomjestiti odlazak sedmorice iskusnih, s kojima Zeničani nisu uspjeli u namjerama da budu prvaci države. 


Na klupi Čelika bit će novi šef stručnog štaba, Bojan Crnomarković, kojem će pomagati Seldin Rizvanović i trener golmana Jasmin Salihefendić, a član stručnog štaba je fizioterapet Dženan Šišić.

- Do početka prvenstva je veoma malo vremena, ali radit ćemo zato dva i tri puta dnevno, subotama i nedjeljama, s loptom i na atletskom poligonu. Ekipa veoma mlada i to mi se sviđa, vrijedno rade i moramo biti spremni za početak prvenstva - kazao je na predstavljanju trener Bojan Crnomarković.

Ove godine rukometni klub Čelik će, 20. i 21. augusta, u dvorani Bilmišće organizirati prvi "Turnir Zaim Kobilica" na kojem će pored domaćina sudjelovati ekipe sarajevske Bosne, Krivaja Zavidovići i Konjuh iz Živinica. 

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO