08.12.15 u 15:54

Riješite se zamagljenih stakala uz ove jednostavne trikove

Dolaskom hladnih dana, mnogim vozačima velik problem ujutro predstavljaju i zamagljena stakla. Ovi jednostavni trikovi riješit će vas te muke brzo i jednostavno.


Dolaskom hladnih dana mnogim vozačima velik problem ujutro predstavljaju zamagljena stakla. Prozori će se zamagliti zbog razlike u količini vlage i temperaturi u autu i vani, jer zimi je u autu temperatura nešto viša te je veća vlaga zbog disanja, ali i topljenja snijega sa cipela ili vode koju unesete s kišobranom.


Najjednostavniji recept za odmagljivanje prozora je uključiti klimu, dodati grijanje i usmjeriti zrak prema prozorima što će osušiti zrak. Ako ste bez klime, također je dobro hladan zrak usmjeriti prema prozorima, no puno je ugodnije uključiti grijanje, ali bez recirkulacije zraka jer želite izbaciti vlažan zrak iz vozila. 


Jedan recept na YouTubeu nudi DaveHax. On savjetuje da čarapu napunite silikatnim pijeskom za mačke. Nakon što ste je napunili napravite čvor i ubacite to u drugu čarapu kako bi vaša instalacija bila čvršća. Ako nemate pijesak, možete uzeti i silikatne kuglice, a one bi trebale na sebe privlačiti vlagu. Za najveću učinkovitost savjetuje se da čarapu postavite bliže staklu i ta bi metoda u startu trebala smanjiti količinu vlage u autu. 
Iznimno je važno i da su stakla na vašem automobilu što čišća. S vremenom se na staklu skupi sloj prljavštine i masnoća te se na njih lakše lijepi vlaga te bi u ova hladnija vremena trebali što češće čistiti stakla i spriječiti dodatno magljenje.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO