18.05.19 u 20:16

MA DA?

Rastu li grudi od seksa?

Osim na psihološkoj razini, orgazam djeluje i na tjelesnoj tako što povećava ženske grudi.

Redoviti seksualni odnosi vrlo su zdravi, kako za vezu tako i za organizam. U tijelu se za vrijeme seksa događaju brojne reakcije kojih nismo svjesni.

Povećava se razina hormona koji utječu na raspoloženje te smo nakon orgazma još nek vrijeme vrlo bezbrižni, poletni i sretni. Osim na psihološkoj razini, orgazam djeluje i na tjelesnoj tako što povećava ženske grudi.

Zbog pojačane cirkulacije dolazi do promjene oblika i veličine grudi, one postaju punije i čvršće, a žile na grudima puno su izraženije. Grudi tijekom klimaksa mogu narasti za 15 do čak 25 posto.

Znanost ima objašnjenje za ovu lijepu pojavu. Kada žena doživljava orgazam, svašta se događa u njezinu tijelu. Srce jače kuca, otpušta se endorfin, razina dopamina raste,progesteron i estrogen su također na vrhuncu i baš to posljednje je zaslužno za rast dojki tijekom seksa.

Isti kemijski proces događa se za vrijeme ovulacije - estrogen i progesteron utječu na rast libida i rast dojki. Osim u veličini, za vrijeme seksa i orgazma može doći do promjena u boji bradavica i obliku grudi. Oksitocin čini da bradavice nabreknu.

No, ovo su sve kratkoročne promjene na grudima. Kada se tijelo vrati u normalu, i naše grudi se vrate u svoj stari broj.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO