14.08.16 u 02:00

UŽITAK ZA SVE LJUBITELJE AUTOMOBILA

Prve fotografije novog Škoda Kodiaqa

Malo prije svjetske premijere novog ŠKODA Kodiaq-a, koja će se održati 1. septembra na sajmu automobila u Berlinu, češki proizvođač automobila otkriva detalje vanjskog izgleda svog snažnog SUV-a. 

ŠKODA Kodiaq očarava! Široko, trodimenzialno oblikovana prednja maska djeluje markantno i upečatljivo. Sa oštro dizajniranim farovima, po prvi put urađenim u punoj LED – tehnologiji, nedvojbeno je jasno da je proizveden prvi veliki SUV. 


Upečatljivo su oblikovane bočne strane, kao i stražnji dio: površine vrata su oblikovane atletski, stražnji dio je posebno snažan.


Stražnja svjetla su urađena  u odgovarajućoj LED tehnici, Škodinoj C-Grafici.


Sa volumenom prtljažnika od 720-2.065 litara (sa preklopivim stražnjim naslonom), Kodiaq nudi najveći prtljažni prostor u svojoj klasi. ŠKODA Kodiaq može biti i u varijanti sa 7 sjedišta. 


Za veću sigurnost i komfor su zaduženi inovativni sistemi asistencije. Sa AREA View sistemom i kamerama na prednjem i stražnjem dijelu, kao i u kučištu vanjskih retrovizora, zahvaljujući njihovim objektivima za praćenje uglova, omogućeno je višestrano posmatranje okoline iz unutrašnjosti vozila. 


Novina je i asistent-sistem za prikolicu. Ukoliko Škoda Kodiaq vuče prikolicu ,sistem pri sporoj vožnji unazad, preuzima upravljanje. Uz to, asistent-sistem za kočenje, čim se pojavi neka prepreka pri vožnji unazad, preuzima funkciju kočenja.


Novi mobilni alati ŠKODA Connect krase novi ŠKODA Kodiaq.


Dijele se u dvije kategorije: 


1. Infortainment online sistemi, koji nude više informacija pri korištenju navigacionog uređaja. 


2. Care Connect sistem pri nezgodi, nakon aktiviranja zračnih jastuka, automatski pokreće tzv. Emergency Call i automatski poziva službu hitne pomoći. 


Svoju svjetsku premijeru novi ŠKODA Kodiaq slavi 1. septembra 2016. godine u Berlinu.


Zvanična prodaja ovog modela u Bosni i Hercegovini počinje u martu 2017. godine.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO