19.03.18 u 12:12

UGLEDNI NEUROKIRURG PROKOMENTIRAO SCHUMACHEROVO STANJE

Prema njegovom mišljenju, situacija je loša…

“Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti”, rekao je Shieff.

Michael Schumacher, jedan od najboljih pilota Formule 1, prije više od četiri godine doživio je tešku nesreću na skijanju te je od tada u komi. Njegova obitelj zdrastveno stanje drži u tajnosti pa se iz toga razloga ne zna mnogo o istome.

Ugledni britanski neurokirurg Colin Shieff,
iako nikada nije liječio Schumachera, za Associated press prokomentirao je njegovo teško stanje i šasne za oporavak:

“Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti”, rekao je Shieff

Michael Schumacher, jedan od najboljih pilota Formule 1, prije više od četiri godine doživio je tešku nesreću na skijanju te je od tada u komi. Njegova obitelj zdrastveno stanje drži u tajnosti pa se iz toga razloga ne zna mnogo o istome.

Ugledni britanski neurokirurg Colin Shieff, iako nikada nije liječio Schumachera, za Associated press prokomentirao je njegovo teško stanje i šasne za oporavak:

“Priroda ozljede i informacije koje dobivamo nam sugeriraju da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posljedica toga, njegov mozak ne funkcionira kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti”, rekao je Shieff pa dodao:
‘Svaki napredak je oporavak’

“Schumacher gotovo sigurno ne može razgovarati. Možda je u stanju da, ili se to može činiti ljudima oko njega, pokazuje da je nesretan ili da mu nije ugodno. Ili možda može uživati gledajući svoju djecu ili slušajući glazbu koju je uvijek volio. Potpuno se ne može oporaviti. Jako je dugo u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i kako je otvorio oči i počeo govoriti, došlo bi do gubitka memorije, a to će imati utjecaj na ponašanje i kognitivne funkcije te više ne bi bio ista osoba. A što se tiče djelomičnog oporavka – svaki napredak je oporavak.”

Na kraju je istaknuo i kako su cifre prema kojima Scumacherovo liječenje stoji 200.000 eura mjesečno, pretjerane.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO