25.03.18 u 19:59

ZAPAMTITE

Praznici i seks - hoće li ga biti ovoga puta?

Uz organiziranja putovanja, odmora, probleme financija, prežderavanja i prekomjernih količina alkohola te obiteljske dinamike, kako pronaći još energije i za seks.


Jedna od najčešćih jadikovki s područja intime je nedostatak seksa. Uz sav taj blagdansko-praznični stres koji se pomiješa s uobičajenim stresom, teško je redovito se seksati.

Uz organiziranja putovanja, odmora, probleme financija, prežderavanja i prekomjernih količina alkohola te obiteljske dinamike, kako pronaći još energije i za seks?

Pomisao na nekoliko tjedana bez seksa većini parova zvuči neprihvatljivo pa evo što psihoterapeutkinja Vanessa Marin savjetuje kako to zaobići.

Stvorite vlastite tradicije

Ako ste od nedavno u braku imate priliku razmisliti o tome što želite od ovogodišnjih blagdana i praznika. Ne morate biti tradicionalni, donesite svoje odluke i stvorite svoje tradicije.

Koliko vremena želite provesti s obitelji? Kako uistinu želite proslaviti Novu godinu? Malo upregnite mozak i sigurno ćete smisliti neki vaš ritual koji onda možete prakticirati svake godine. Možda ste za romantični izlet? Ili niste? Možda nešto potpuno drugačije, ali bitno je da sami to smislite.

Budite sami s parterom

Potrudite se stvoriti vremena za samo vas dvoje. Ako ste svjesni da na blagdanskom rasporedu imate mnogo obitelji i putovanja, sad provodite više vremena sami. Samo recite “ne” blagdanskim tulumima na koje zapravo najiskrenije niti ne bi išli. Proučite raspored i izgradite vremensku strukturu koja vam odgovara, prioritet je vrijeme za vas.