26.02.16 u 01:35

SARADNJA NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO

Potpisan trogodišnji ugovor o sponzorstvu Sarajevske pivare d.d. i Sarajevo Film Festivala

Trogodišnji ugovor o ekskluzivnom sponzorstvu Sarajevske pivare d.d. i Sarajevo Film Festivala, potpisan je danas.

Ugovor su potpisali generalni direktor Sarajevske pivare Haris Kuskunović i direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Potpisivanjem današnjeg ugovora, najpoznatiji brend Sarajevske pivare „Sarajevsko“, postaje prvi domaći pivarski brend koji je sponzor SFF-a.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra je kazao da za 21 godina, koliko traje SFF, ovo je jedna od najljepših vijesti iz razloga što se velika kompanija kao što je Sarajevska pivara i njihov najveći brend „Sarajevsko“, priključuju porodici partnera sponzora SFF-a.

- Za nas koji radimo SFF,  širenje bh.kompanija daje nadu da ekonomija  Sarajeva i BiH ide dalje, da imamo proizvode koji idu i na međunarodno tržište i nadamo se da će ovo biti jedna uspješna saradnja u kojoj ćemo imati benefite i mi kao festival  i Sarajevska pivara – kazao je Purivatra.

Dodao je da bez ovakvih partnera SFF ne bi mogao biti ono što jeste i ono što je želja organizatora, a na koncu, najveću korist će imati svi oni koji vole film, koji će doći na projekcije SFF-a i brojni turisti i ljubitelji filma iz regije i svijeta.

Naglasio je da se domaća ekonomija i domaći uspješni biznis veže za kulturne projekte, pored ostalih i za SFF, a to je ono čime se i Sarajevska pivara može pohvaliti, da je društveno odgovorna kompanija koja je prepoznala značaj kulture i sporta i svesrdno pomaže.

Direktor Sarajevske pivare Haris Kuskunović je podsjetio da ove godine ta kompanija slavi 152 rođendan, te da je 2015. godina bila uspješna jer „su vratili sarajevski okus Sarajevskog“ .

Naglasio je da je Sarajevska pivara ulagala značajna finansijska sredstva u sopstvenu proizvodnju i edukaciji kadra, ali da je bila svjesna i društvene odgovornosti.

- Smatramo da je naša dužnost da u skladu s mogućnostima podržimo projekte kojima je cilj promocija bh.naslijeđa, kulture, kao i promocija naše države – kazao je Kuskunović i dodao da je tokom prošle godine Sarajevska pivara podržala više od 250 različitih kulturnih i sportskih događaja, a pored ostalog i film „Smrt u Sarajevu“ Danisa Tanovića.

Ekskluzivno sponzorstvo SFF-a, istakao je,  prilika je da podrže projekt koji doprinosi kvalitetu života građana, promovira BiH u inostranstvu i  već godinama predstavlja Sarajevo kao centar kulturnih događaja.

Kuskunović je  izrazio uvjerenje će ova zajednička priča biti izuzetno uspješna.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO