28.11.14 u 18:25

SEAT BILJEŽI ZNAČAJAN RAST

Posao za novih 150 osoba

SEAT bilježi značajan rast i zapošljava dodatnih 150 novih radnika na određeno vrijeme kako bi bile zadovoljene potrebe proizvodnje u Martorellu. Ovi radnici će 7. januara početi sa radom, pored onih 200 radnika koji su se pridružili SEAT-u u mjesecu oktobru.

SEAT je do sada u ovoj godini zaposlio više od  800 novih radnika, od kojih je samo u ovoj sedmici zaposleno 233 radnika, uključujući i 45 učesnika specijalizovanog programa školovanja.  - Radimo veoma dobro. Veliki uspjeh modela proizvedenih u tvornici SEAT-a u Martorellu i predanost poslu svih uposlenika omogućavaju zapošljavanje nove radne snage,  istakao je Josef Schelchshorn zamjenik šefa za ljudske resurse u SEAT-u. Zamjenik šefa za proizvodnju u SEAT-u Dr. Andreas Tostmann naglasio je da:  - tvornica SEAT u Martorellu je najveći proizvođač automobila u Španiji i jedna od najkonkurentnijih, najekonomičnijih i najsavremenijih tvornica u Evropi koja donosi blagostanje i otvara nova radna mjesta. U prvih deset mjeseci proizvodnja u tvornici u SEAT-a u Martorellu porasla je za 13.4 posto u odnosu na isti period prošle godine. U ovom period proizvedeno je 374,700 jedinica što je za 44.400 vozila više u odnosu na prošlu godinu.  Prodaja SEAT-a takođe kontinuirano raste. Do kraja oktobra ove godine prodano je 326.000 vozila, što je za 10.5 posto više u odnosu na period januar-oktobar 2013.godine. Glavni uzročnik za značajan rast prodaje je model SEAT Leon, čija prodaja je u tekućoj godini povećana za 55 posto. 

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO