24.08.16 u 01:37

MUZEJ KNJIŽEVNOSTI I POZORIŠNE UMJETNOSTI

Ponovo se izvodi predstava 'Vesela večer u Sarajevu'

Predstava "Vesela večer u Sarajevu", rađena u produkciji Sarajevskog ratnog teatra, se ponovo izvodi u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti.

Termini igranja su četvrtak 25., petak 26. i subota 27. august u 20h.


Rezervacije se mogu obaviti pozivom na 033 664 070 ili 033 201 861 ili slanjem poruke na Fb. profil: https://www.facebook.com/sartr1992/. 


Također, ulaznice će biti u slobodnoj prodaji od utorka u periodu od 18h do 20h sati na blagajni u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti.


"Vesela večer u Sarajevu" ima za cilj da ukaže na tradicionalne vrijednosti zaboravljenog Sarajeva, na sijela koja su bila glavna okupljališta umjetnika i intelektualaca, stranaca i naših građana i koja su značajno uticala na razvoj kulture i umjetnosti, na uspostavljanje kvalitetnijih međuljudskih odnosa i na upoznavanje sa različitostima i specifičnostima naroda i etničkih skupina.


Bit će to vesela večer, baš kako je opisuje Samokovlija, za sve one koje ulaze u život i one koji ga žive, kao i za one koji bijahu prije nas. Povezali smo stoljeća, nanizali događaje čudno i neshvatljivo, bolno i radosno. Uz pjesmu i muziku, koja se uvijek čula iz naših mahala, glumci oživljavaju likove koji su junaci priča iz našeg grada, oni postaju Sarajke i Sarajlije i igrajući ih iz zaborava nam vraćaju dio naše povijesti i tradicije.  


Uz glumce Maju Salkić, Sonju Goronja, Mehmeda Porču, Seada Pandura i Sanjina Arnautovića, učestvuju i članice vokalnog ansambla “Korona” Anida  Isanović i Dunja Kazić, a harmoniku svira Kaća Hadžifejzović.


Scenario: Dubravka Zrnčić-Kulenović, Maja Salkić i Sonja Goronja


Režija: Dubravka Zrnčić-Kulenović


Kostimografija: Vanja Popović


Izvršna produkcija: Hana Karadža


Adresa: Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH – Sime Milutinovića Sarajlije 7

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO