09.07.15 u 18:07

PRVIH 206 VOZILA ISPORUČENO PROŠLOG PETKA

Policija svoje povjerenje dala SEAT Leon-u

SEAT je dobio ugovor o isporuci novih vozila modela Leon za italijanske policijske snage. Prvih 206 vozila isporučeno je prošlog petka u Veroni. 

Sveukupno, Ugovor predviđa isporuku oko 4000 vozila tokom naredne tri godine. Do sada naručeno je 925 vozila, 475 “pantera” (Državna Policija) i 450 “gazela” (Karabinijeri). 

Prvi put, obje policijske snage su se opredijelile za isti brend i isto vozilo. Glavni faktori za ovakvu odluku bili su Leonova ekonomičnost i vrijednosti emisije CO2, kao i odličan kvalitet, te povoljni troškovi održavanja, što su inače ključne karakteristike marke SEAT. 

- Počašćeni smo pvjerenjem koje je italijanska policija dala SEAT Leonu i veoma smo ponosni što  zahvaljujući pouzdanim i visoko kvalitetnim vozilima doprinosimo javnoj sigurnosti - rekao je Jürgen Stackmann, Predsjednik Izvršnog Komiteta SEAT.

- Ovaj Ugovor je takođe dobar primjer za veliki uspjeh i rast marke SEAT  u segmentu flotnih isporuka.

Flotne isporuke ovog brenda u Španiji porasle su u 2014.godini za 33% . Ključ za ovaj uspjeh su vozila iz porodice Leon sa  Leon ST karavanskom verzijom  koja je veoma cijenjena kao flotno vozilo. 

Osnovu za nova italijanska policijska vozila čini Leon sa petero vrata i 110kW/150 KS 2.0 TDI motorom. 

Provedeni su testovi izdržljivosti na vozilima nazvanim“gazele” i “pantere”,  koji su potvrdili kvalitetu vozila u zahtjevnim uslovima u svakodnevnoj upotrebi. Npr. ojačana vrata su otvarana i zatvarana 100.000 puta.

Takođe, dva vozila su uzastopno vožena na dionici dugoj 30.000 kilometara, zaustavljajući se samo radi punjenja goriva i zamjene vozača. Bazna vozila za nova italijanska policijska vozila proizvode se u tvornici SEAT u Martorellu u blizini Barcelone.

Nakon toga, vozila se odvoze na dalju doradu u Italiju u  N.C.T. – New Carrozzeria Torinese Chivasso, koja je doradila večinu italijanskih policijskih vozila  od 2003.godine.

Ovaj projekat podržavaju eksperti iz SEAT-a i Volkswagen Grupacije u Italiji. 

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO