25.08.17 u 15:11

KOLUMNA DRAGANA BURSAĆA

Pokušaj atentata srednjim prstom na Bakira

I nije problem ni u srednjaku iz USA, nije problem ni u Bakirovoj antiterorističkoj akciji na isti, nije problem ni što ova šarada kasapi zdrav razum pitanjem, jel' realno...Ne, najveći problem smo mi, kojima je srednjak da prostite u dupe zabijen, pa tako ukočeni promatramo realnost.

Juče se desio neviđen skandal, o kome je javnost tek danas obaviještena. Naime, dok su se specijalci borili sa teško naoružanim i višestruko brojnijim ženama na ratištu u Vitezu, na toj sada već čuvenoj koti oko mosta u Kruščici, na drugoj strani Federacije, u Sarajevu, jedna diverzantkinja, stranog porijekla atakovala je na prvog sina Alije i trećeg sina naših naroda, Bakira Izetbegovića.

Srednjački terorizam

Naime, hrabri Bakir, se sasvim skromno i u duhu tradicije poniznosti u konvoju limuzina sa tjelohraniteljima zaputio ka Predsjedništvu. A, onda skandal, šok, nevjerica. Teroristički napad!

Očigledno dobro utrenirana američka komandosica, sa domaćim jatakom, vozeći se automobilom u suprotnom smjeru, otvorila je prozor i počinila gnusno zlodjelo. Pokazala je srednji prst prema zatamnjenim limuzinama!

I šta je Bakir mogao pomisliti? Pa naravno, srednji prst je upućen njemu od strane obučenog komandosta, neke američke «Foke». Šta je drugo mogao uraditi prvi borac za očuvanje zdrave stolice i trona u Bošnjaka, nego narediti svojim tjelohraniteljima i policiji da blokiraju put i u munjevitoj akciji liše slobode ovu personu.

Velim, stanje sa trudnim ženama u Vitezu bilo je ionako, da prostite, napeto i samo mu je falio i ovaj direktni atak na njega. Policija, opet poučena iskustvom viteških prvoboraca, reagovala je promtno, i kao iz najboljih američkih filmova prepriječila put odmetnicima i zlotvorima, koji bi da nisu spriječeni, ko zna, možda i ispred kakve državne institucije dejstvovali srednjakom.

“Spustila je prozor i pokazala prst. Nije bilo nikakve zle namjere, nije ih napala, nije ih gađala kamenom, niti išta slično. Smijali smo se. Ipak sam joj rekao da to ne radi, nema potrebe. Rekao sam joj da je možda neko od naših političara i bio sam u pravu”, ispričao je jatak ove Amerikanke dok je ona saslušavana u herojskoj Policijskoj upravi.

Drski srednjak

Aha?! Sve se bojim da nije bilo zle namjere. Pa zar u ovako mirnoj zemlji gdje se jedino narodi kolju između sebe tastaturama i gdje bijednik jedne nacije reži na bijednika druge nacije, zar u ovakvom miru i blagostanju da se pokazuje srednji prst drugu članu Predsjedništva? Zar je to zaslužio naš prepošteni i dobri Bakir? Da mu kurta i murta pokazuju srednji prst? Danas ova Amerikanka, sutra one trudnice iz Viteza, prekosutra studenti...Dobro, ne studenti, njih i nema, a ovo što ih ima skup je Bakirovih ravnozemljaša i antidarvinista. Oni su uzorni.

Svejedno, uvijek će se naći neka budala koja će vođena ovim vandalskim činom i terorističkim aktom, ako smijem primjetiti, velim naći će se neki huligan i vandal, koji će srednjim prstom na našeg Bakira.

I zato je dobro, šta dobro, odlično što je policija u roku od odmah sastavila i zapisnik:

“Dana 24. 08. 2017. godine u 11 i 55 sati, policijski službenici II PU su državljanki USA, L. F. P., rođena 1991. godine, nastanjena u USA, izdali prekršajni nalog, zbog izvršenog prekršaja iz člana 8 stav 1. tačke c. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo (drsko ponašanje), koji je prihvatila. O pomenutom događaju je upoznat sudija Opštinskog suda u Sarajevu”, naveli su iz MUP-a.

I Sud, odmah da djeluje! U zatvor ili barem kakva uslovna, pa ti curo diži srednjaka Trampu!

Krivi smo mi

U zemlji kriminalaca, zelenaša, mafijaša, nisko i visokoprofilnih tajkuna, paravojnika svake fele, u zemlji gladnih, u zemlji u kojoj je prijetnja smrću na nivou uzrečice, u zemlji obespravljenih, u zemlji u kojoj su penzioneri i trudnice najprogresivniji dio društva, eto ta Amerikanka sa svojim prstom je najveća opasnost po bezbijednost.

I nije problem ni u srednjaku iz USA, nije problem ni u Bakirovoj antiterorističkoj akciji na isti, nije problem ni što ova šarada kasapi zdrav razum pitanjem, jel' realno...Ne, najveći problem smo mi, kojima je srednjak da prostite u dupe zabijen, pa tako ukočeni promatramo realnost.

A, ako ćemo pravo, sa ovako sedativiziranim narodom, sa ovom otupjelom hodajućom masom, koja je odavno izgubila razlog bitisanja i koja jedino pred onim nesrećnim konzulataima vidi i bukvalan izlaz, ako ćemo iskreno i pravo, ovi srednjoprstaši su najveći i najozbiljniji otpor aktuelnom režimu. Jebi ga, režim bezmalo trideset godina lupa srednjakom narod po glavi, pa najbolje zna ko mu je pravi protivnik.

I to režim vidi odmah. I sa njima se režim ne zajebava. Pa ne plaćamo mi silne specijalce, tjelohranitelje i ostale ljubitelje teretana, da nas spašavaju. Nego da hapse, dabome!

Juče trudnica iz Viteza, danas ova teroristkinja iz Amerike, šta je sljedeće? Hoće li sad Dragan Čović da strijepi kao ovaca od noža od kakvog pobješnjelog penzionera iz Lištice?

Majku mu, dokle mislimo od ove naše prelijepe zemlje praviti pakao Venecuele, gdje se ne znak ko pije, a ko plaća?

Pa, pogledajte samo strukturu zatvorenika po našim tamnicama. Braća Romi, par kokošara, nešto socijalnih slučajeva, pokoji alkoholičar na triježnjenju. I jesu, jesu nam to najveće opasnosti u zemlji vječitih ćutologa, koji su realnost odavno zamijenili predizbornim lažima.

Spomenik prstu srednjem

Shodno logici stvari, djevojci iz USA bi trebalo podići spomenik za života. Zašto? Pa, prva se usudila pokazati srednji prst, ne Bakiru, jer nije znala ko je u automobilu, nego je pokazala srednji prst crnom audiju sa zatamnjenim prozorima.

Kad ste zadnji put pokazali srednji prst crnom audiju sa zatamnjenim prozorima i zašto niste? Bilo kojem pokažite, pogriješiti nećete.

A, Bakir? Bakir će, ne bi me čudilo tražiti odštetu za nanesenu psihofizičku bol. Jer on najbolje zna kako izgleda kada te boli srednjak za svim.

E, da, cura treba platiti 50 maraka za «zlodjelo» pa da joj pomognemo.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO