16.08.18 u 16:17

STVARNO?

Paklene temperature do 2022. godine?

Predviđanje znanstvenika došlo je uslijed snažnog i dugotrajnog toplinskog vala koji je poharao sjevernu hemisferu.

Visoke temperature nas sve manje iznenađuju, a trend koji se najavljuje nije nimalo simpatičan - naime, znanstvenici su putem novog sustava prognoze predvidjeli kako će period između 2018. i 2022. biti neuobičajeno topao, s većom vjerojatnošću ekstremnih temperatura.

 

"Velika je vjerojatnost da trenutna klima dosegne period topliji od normale tijekom idućih pet godina uslijed trenda globalnog zatopljenja", kaže studija britanskih i nizozemskih istraživača nastala na temelju probabilističkog prognostičkog sustava. 1 / 14 vrućina Istraživanje, objavljeno u znanstvenom časopisu Nature Communications, kaže kako će taj trend osnažiti trenutne dugoročne trendove globalnog zatopljenja.

 

Predviđanje je došlo uslijed snažnog i dugotrajnog toplinskog vala koji je poharao sjevernu hemisferu. Istraživači su rekli da su razvili statistički model koji omogućava pouzdana predviđanja prosječnih temperatura zraka i površine mora.

 

Model uzima u obzir vanjske faktore koji utječu na prosječne temperature kopna, poput stakleničkih plinova i aerosola, koji su posljedica različitih socio-ekonomskih uzročnika, kao i prirodnu varijabilnost, koju je teže predvidjeti, izjavili su.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO