16.04.16 u 21:15

140 MILIONA EURA ZA CESTOVNU MREŽU

Ovog ljeta u Beču će biti aktivno 12.718 bauštela

U Beču se užurbano odvijaju pripreme za početak građevinske sezone na gradskoj cestovnoj mreži. Ovog ljeta u Beču će biti aktivno 12.718 bauštela, od toga se 782 odnosi na ceste višeg reda, a 403 gradilišta su okarakterisana značajnim za efikasniji protok saobraćaja. Ukupne investicije Grada Beča u cestovnu mrežu iznosit će 140 miliona eura.

Zbog mnogobrojnih gradilišta na cestama višeg ranga koje izvodi austrijski Asfinag, ljetna građevinska sezona u Beču će ovog ljeta biti skraćena. 


Neka od važnijih gradilišta su raskrsnice Währinger Straße/Spitalgasse i Triester Straße/Wienerbergerstraße i ulica Wattgasse. 


Ove sezone će biti završena i biciklistička staza na okaciji Getreidemarkt čime će biti zatvorena značajna prazina na biciklističkoj mreži.

Iz Grada Beča poručuju građanima da su sa Asfinagom napravili detaljan plan odvijanja radova za svaki dan pojedinačno kako ne bi došlo do velikih smetnji u odvijanju saobraćaja. Iz ovog razloga je 50 građevinskih projekata pomjereno za jesen.

Za strateški menadžment gradilišta potrebne su saobraćajne osnove koje u Beču analiziraju pomoću saobraćajnog modela „Ost“ (VMO) koji obuhvata pokrajine Beč, Donju Austriju i susjedne inostrane regije. Ovaj model se primjenjuje da bi se detektovale posljedice koje građevinski radovi imaju na saobraćajnu mrežu i njenu svjetlosnu signalizaciju.

Kao i prošle godine, Bečlijama će na raspolaganju biti aplikacija o aktivnim gradilištima „Baustellen Wien App“, saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO