07.02.17 u 15:13

POČASNI PREDSJEDNIK NS BIH

Osim: Ponovo ćemo igrati fudbal zajedno u regiji, samo je pitanje vremena

Ivica Osim, počasni predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) i jedan od najvećih autoritet u fudbalu u regionu primio je predstavnike Internacionalne fudbalske mreže Footgoll s kojima je razgovarao o unaprjeđenju fudbala posebno kada je u pitanju komunikacija među ljubiteljima ovog sporta.


Osim je rekao da fudbal može odigrati značajnu ulogu u povezivanju pokidanih spona među svima koji vole fudbal u regiji i biti integrirajući faktor među ljudima.


”Footgoll u tom procesu također može imati značajnu ulogu”, rekao je Osim, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodao:


”Važno je pratiti trendove i mi smo talentovano područje za fudbal, o tome nema sumnje. Međutim, fudbal je danas brži, napravljena je nauka od toga i vodi se računa o svakom detalju. Ništa ne može bez talenta, ali trening i brzina su jako važni i jedan brz igrač nekom klubu može donijeti prednost na terenu”.


Osim je pažljivo pregledao sve mogućnosti koje nudi ova jedinstvena socijalna mreža i dao punu podršku Footgollu.


”Drago mi je da se uključuju ljudi iz cijelog svijeta na Footgoll i to je dobro”, naglasio je Osim, istakavši:


”Dobro bi bilo da se uključe i naši klubovi, igrači, navijači i svi koji vole fudbal, ali da se uključe zbog sporta i fudbala, a ne drugih razloga koji mogu biti negativni. Ponovo ćemo igrati fudbal zajedno u regiji, samo je pitanje vremena. Ovo što sam vidio može dati doprinos razvoju fudbala i kao takvog ga treba koristiti”.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO