22.10.19 u 10:51

OKUPILA SE RUKOMETNA REPREZENTACIJA BIH

Odrađen i prvi trening

Rukometna reprezentacija BiH obavila je prvi trening pred prijateljske utakmice s Crnom Gorom, a tim povodom se putem zvanične Facebook stranice obratio selektor Bilal Šuman. Na okupljanje je Šuman pozvao 22 igrača među kojima ima i onih koji nisu tu bili u posljednje vrijeme.

“Plan nam je bio da igramo u kombinovanom sastavu jednu utakmicu, a da drugu odigramo kako smo zamislili u najjačem sastavu. Ali, kao i uvijek, prate nas povrede, tako da je došlo do promjena. Neće biti četiri ili pet igrača, Panića koji je imao povredu ramena, Karačića, Vegara koji je također zadobio povredu, a Grahovac također neće biti s nama, Toromanović će biti odsutan zbog privatnih razloga, tako da već na samom početku imamo pet igrača koji neće biti u timu. Stoga sam pozvao naknadno Građana, Edina Klisa i golmana Edina Tatara. To su tri zamjene za igrače za koje sam ranije rekao da neće biti prisutni. Bit će sada tako, 20 igrača. Počinjemo večeras sa treningom. Imat ćemo pet treninga i u četvrtak ujutro krećemo za Tivat gdje ćemo održati jedan večernji trening. U petak igramo prvu utakmicu u Tivtu, u subotu slijedi utakmica na Cetinju, a potom povratak u Sarajevo odakle igrači putuju u svoje matične klubove”, rekao je Šuman.

Selektor želi vidjeti na djelu sve igrače jer do sredine decembra mora skratiti spisak.

“U prvom planu nije Crna Gora, nego da vidimo igrače. Sada će tu biti igrača koji nisu imali veliku minutažu, želimo vidjeti gdje oni stoje kada je riječ o formi. Moram do 15. decembra skratiti spisak i tu će biti dvadesetak igrača koji će biti na pripremama koje su planirane od 23. decembra pa sve do odlaska u Norvešku 10. januara. Poenta je da vidimo koliko momci mogu, da li su blizu reprezentacije. Imamo kostur reprezentacije sastavljen od igrača koji su iznijeli kvalifikacije. Dolaze neka nova lica, neki novi momci i ovo je šansa da i mi vidimo koliko oni mogu, ali i da oni pokažu koliko mogu. Radit ćemo na onim stvarima koje su nam je baza, a to je odbrana, a iz te odbrane, kontre, polukontre i brzi centar. Radit ćemo i na pozicionom napadu. Nećemo puno pričati o Norveškoj, Francuskoj i Portugalu, ali poslije ove akcije će nam biti dostupni novi materijali ovih reprezentacija, tako da od kraja oktobra pa do početka priprema, igrači mogu dobiti materijal vezan za selekcije kako bismo kasnije radili na taktičkom dijelu jer u Norveškoj neće biti puno vremena za neke analize. Mislim da se možemo pripremiti na taj način, upoznati se sa sve tri selekcije, a najbitnija je svakako prva utakmica sa Norveškom”, rekao je naš selektor.

U planu su još dvije prijateljske utakmice prije Evropskog prvenstva u januaru.

– Kada se okupimo 23. decembra, 27. i 28. decembra bismo trebali igrati sa Kuvajtom i Bahreinom, ali pismene garancije još uvijek nismo dobili, još uvijek je to usmeno. Sigurne su nam utakmice 4. i 5. januara u Poreču, gdje ćemo odigrati dva meča s Hrvatskom i potom slijedi odlazak za Norvešku 8. januara”, završio je Šuman.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO