28.11.16 u 13:47

USLUGA DOSTUPNA KORISNICIMA GMAIL-A

Od sada možete potpuno nestati s interneta!

Internet je ponekad zastrašujuće mjesto. Niti jedan vaš korak ne prolazi nezamijećeno i sve što vas je ikada zanimalo, ostaje zabilježeno u jednoj ogromnoj bazi podataka, a što često zaboravljamo. Da ne spominjemo rizik od probijanja šifri i borbe s lažnim profilima koji su preuzeli naša imena... Ako je sve to već odavno previše za vaš ukus, za vas postoji rješenje.

Nekoliko pametnih glava iz Švedske osmislilo je mjesto na koje možete doći i očistiti svoju internetsku prisutnost. To čarobno mjesto se zove deseat.me i dopušta vam uvid u sve stranice za koje ste se prijavili i/ili na kojima ste se registrirali te vam za svaku nudi opciju potpunog brisanja ili jednostvnog prestanka praćenja. Istina, da bi čaroliju odradili, morat ćete im dati svoju e-mail adresu i lozinku kako bi mogli skenirati sve za što ste se ikad prijavili, no želite li potpunu virtualnu anonimnost, ovo je najbezbolnije rješenje.

Wille Dahlbo i Linus Unnebäck, tvorci ove stranice, više su puta naglasili kako privatnost svojih korisnika shvaćaju ozbiljno te kako nikakve informacije nisu pohranjene u njihovoj memoriji. I ljudi im očigledno vjeruju! No, kao i sa svakom genijalnom idejom, i s ovom postoji trik. A trik je u tome da je zasad ova usluga dostupna samo korisnicima 'Gmail'-a, dok će korisnici domena @hotmail i @msn te ostalih još neko vrijeme morati pričekati na slično rješenje. Naravno, korištenje ove usluge neće vas s interneta izbrisati zauvijek, iako će u početku izbrisati vaše prijave na Facebook, Instagram ili Twitter. Ali želite li na internetu biti prisutni barem u manjem obujmu, slobodno isprobajte!


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO