13.02.15 u 15:53

PR OD SRCA

(NE)obični auto za običnu ženu...

Završili mi konačno sa ovim velikim kreditom, pa se premišljamo, muž i ja, na šta ćemo sad pare trošiti. Gospodin bi da putuje, a ja bih novo auto. Kaže On da je bolje da se prvo malo odmorimo od mjesečnih rata, pa ćemo onda auto. Nije da nije upravu. Ali ovaj bebson mi se cvrcka pozadi u onoj stoličici, izgleda k'o slovo V, ne može duša none da ispruži. Mala stolica, malo auto, a bebson je već curetak.

Hajmo prvo na taj sushi u SCC, pa ćemo se onda računati i planirati. I odavno su na redu i nove tene, i čizme, i onaj grijač od šporeta. Neće bogme biti ni Amsterdama ni auta šta nam se sve naredalo.


U svom tom premišljanju, dobijem mail – pozivnica na prezentaciju Opel Corse u Rovinju! 

OH... ote mi se. 

OH, otkud ja? Nisam ja baš pravi novinar... 

OH, što baš u Rovinju? Eto putovanja... 

OH, jel to opet malo auto? Neće boljeti da vidimo...

Opel časti avionom do Zagreba. Ja baš i ne poznajem saputnice, ali računam da se uvijek može nešto pročitati, duša odmoriti, hotelska tišina uživati.

Putovanje počinje ružom na avionskom sjedištu – On ne čeka Valentinov dan da pustim romantičnu suzu, On čeka PrvaPrilika dan. Sad mi još teže što ne idemo zajedno, pa još toliko žena u planu. Uvijek mi je prag tolerancije dozvoljavao maksimalno četiri žene u okruženju, a sad sam još u godinama pa se i ovaj živčani prag istanjio. Neka, hrabrim se - mir, tišina, ruža... Čim stigosmo u Zagreb, ote mi se novo OH! Ekipa je zvučala odlično, a izgledala još odličnije. Domaćin iz Opela nas je dočekao gospodski već na aerodromu, pa večerice, šetnjice, hotelčić i kupkice, purgeraj klasični.

7 žena iz bh. lifestyle magazina u najbližoj nam metropoli.

1 domaćin i 1 domaćica.

Svi prosječni, slični, poznati. Tako različiti. Tako obilježeni svojim iskustvima. A neobilježeni.

Nevjerovatno je koliko neobične priče imaju obični ljudi. Nevjerovatno je koliko ljubavi se rađa iz običnosti i jednostavnosti. Smijem se zakleti da se rodi i prijateljstvo!

Nosimo to naše prijateljstvo i ushićenost i u Rovinj, u prekrasni hotel Lone, gdje su se domaćini pobrinuli da svaki detalj želi dobrodošlicu, na elegantan i jednostavan način. Doček u predsjedničkom apartmanu uz zalazak sunca i šampanjac. Odatle u stanciju Meneghetti, na večeru u slijedovima (šta ima Master Chef).

Nenametljivo i obično. Vrlo neobično. Corsa!

I odjedanput OH! – malo auto koje je super pregledno, može fino da povuče, malo troši, ima milion pretinaca i odjeljaka za moju kafu, šminku, sendvič, njenu flašicu, 74 igračke, njegovu kapu i naočale, grije mi volan i guzu, ima neki ekran što liči na moj smartphone (mislim da bih čak mogla instalirati i candy crush) i kojem mogu diktirati tekst SMS za slanje, prati da li upaliti ili ugasiti duga svjetla (unaprijed hvala od svih koji voze u suprotnom mi smjeru, kad sam zamišljena), ljubazno me napominje na saobraćajne znakove i prekoračnenje brzine, na skretanje s puta (dok popravljam sjaj na usnama), na prelazak u susjednu traku (dok maloj pozadi dohvaćam praznu flašu koja joj baš sad NEOPHODNO treba), a sve to sa vrhunskim sigurnosnim sistemom i mojoj omiljenoj, mentol zelenoj, boji.

OH! OH! OH! – vrišti mi duša. 23.100 KM i 23.100 OH za sve nabrojane zeze (i još stotinjak nenabrojanih, iz najskuplje verzije).

Vidjela sam ja mnogo zvijezda i zvjezdica, hotela, vidjela mnogo evenata, promocija, PR projekata. Ali ovoliko pažnje i neke super energije, stvarno nisam.

Takva nam je i Corsa! Obično malo auto sa veoma neobičnom pričom i puno ljubavi.

Jer auto moraš da voliš...

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO