17.11.16 u 22:32

U ORGANIZACIJI MREŽE VIJEĆA UČENIKA KANTONA SARAJEVO

FOTO: Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

U organizaciji Mreže vijeća učenika Kantona Sarajevo (mreVUK KS) obilježen je 17. novembar, Međunarodni dan srednjoškolaca. 

Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine tradicionalno realizira ovu aktivnost u čast srednjoškolaca i studenata koji su, 17.11.1939. strijeljani bez presude zbog mirnog protesta protiv svoje zemlje. 


Cilj je, pored toga, upoznati javnost sa veličinom, značajem i kapacitetima srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.


Nakon što su se okupili ispred BBI Centra, kolona od 250 srednjoškolaca iz svih srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo krenula je ka Katedrali Srca Isusova. 


U rukama su nosili balone koji su predstavljali njih - srednjoškolce i srednje škole u Kantonu Sarajevo. Osim balona, tu su bili i transparenti sa natpisima poput "Danas je naš dan", "Tiče nas se", "20% sadašnjosti je 100% budućnosti", "Do kada nas nećete uvažavati?" i mnogim drugim porukama. 


U 11:17 je ispred Katedrale Srca Isusova održan flash mob, nakon kojeg je uslijedilo pitanje: "Koji je danas dan?" Osjećaj i atmosfera koje su izazvali glasovi srednjoškolaca kada su jednoglasno odgovorili na postavljeno pitanje, spomenuto najbolje i opisuje. 


Baloni su pušteni u zrak - otišli su baš onako kako odlaze i naši srednjoškolci. Napuštaju nas i odlaze pod tuđim suncem biti najbolji studenti, radnici i ljudi. 


U nadi da je njihove glasove čuo barem neko od onih koji trebaju da ih čuju i puni želje i motivacije da jačaju svoju i našu Bosnu i Hercegovinu, napustili su mjesto događaja i krenuli u realizaciju aktivnosti koje će donijeti svjetlo u naše društvo.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO