10.06.20 u 11:09

ZA GRAĐANE KOJI NISU IZ EU

Njemačka će produžiti zabranu dolaska

Njemačka planira produžiti upozorenja za putovanja u više od 160 zemalja izvan EU-a do 31. avgusta/kolovoza, dok se države širom svijeta i dalje bore protiv pandemije koronavirusa, rekli su vladini izvori.

Također, do navedenog razdoblja planira produžiti zabranu dolaska građana zemalja koje nisu članice Europske unije, prenosi Tanjug.

Očekuje se da će njemačka vlada odobriti taj korak na svome redovitom sastanku u srijedu, rekli su izvori.

Dodali su da bi se iznimke mogle napraviti za pojedine zemlje koje bi ispunjavale kriterije.

Prošle sedmice njemačka vlada je rekla da se sprema ukinuti upozorenja za putovanja u 29 zemalja u Europi od 15. juna/lipnja.

Ministar vanjskih poslova Heiko Maas rekao je prošli tjedan da će Nijemcima biti savjetovano da ne putuju u Veliku Britaniju ako im to nije nužno, s obzirom na to da je na snazi 14-dnevna karantena za turiste.

Ukidanje upozorenja ne znači ujedno i poziv na putovanja, rekao je Maas i dodao kako i nakon 15. juna/lipnja treba provjeravati upute za putovanja u pojedine zemlje koje će biti redovito aktualizirane, prenijela je Hina.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO