13.11.17 u 13:10

NOVO IZ SCHNEIDER ELECTRIC

Neprekidno napajanje i inteligentno upravljanje cloud uslugama

Schneider Electric, globalni stručnjak u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, predstavio je rješenje Smart-UPS™APC SmartConnect - prvo i jedino rješenje za neprekidno napajanje (UPS - Uninterruptible Power Supply) namijenjeno distribuiranim IT okruženjima. 

Rješenje omogućava kompanijama – posebno manjim i srednje velikim koje nemaju velike IT odjele - proaktivno i efikasno upravljanje uređajima na neprekidno napajanje energijom. 


Niko sebi ne može dopustiti kvar na sistemima za neprekidno napajanje električnom energijom. Naime, već i kraći zastoj zbog kvara takvog uređaja može dovesti od zastoja u  poslovanju i velikih novčanih gubitaka. 


Smart-UPS™ SmartConnect  je na odabranim modelima iz portfelja APC uređaja za neprekidno napajanje ugrađen kao standardna funkcionalnost koja malim poduzetnicima pruža sigurno, pouzdano napajanje električnom energijom i tako osigurava njihovu stalnu povezanost s tehnologijama i informacijama na kojima temelje svoje poslovanje. SmartConnect u potpunosti iskorištava sve prednosti EcoStruxure™ IT cloud arhitekture:


• Prikuplja i dijeli podatke o stanju korisnikovih UPS uređaja – npr. potreba za zamjenom baterija, obnova garancije i obavijesti o radu uređaja.

• Sigurnosno zaštićen web portal korisnicima omogućava stalno praćenje uređaja za neprekidno napajanje s bilo kojeg mobitela ili tableta s pristupom Internetu. 

• Šalje automatske obavijesti, oblikovane prema željama korisnika, ažurira firmware i pruža naprednu podršku putem jednostavnog interfejsa za nadzor uređaja.

• Instalira se odmah, bez potrebe za konfiguriranjem i tehničkim predznanjima. 


Olakšava posao pružateljima usluga upravljanja malim poduzetnicima


Dostupna putem cloud infrastrukture,SmartConnect tehnologija omogućava pružateljima usluga upravljanja proširivanje ponude u udaljenom nadzoru uređaja za neprekidno napajanje kod malih poduzetnika. Ponuda se može proširiti nizom usluga s dodatnom vrijednošću, uz minimalan napor i bez novih troškova.  


SmartConnect se može povezati s rješenjima za udaljeno upravljanje i nadzor (RMM - Remote Monitoring and Management) kao što su ConnectWise Automate i Kaseya. Povezat se može i putem internetskog portala dostupnog na prijenosnim uređajima, što omogućava upravljanje svim uslugama kod jednog korisnika putem samo jedne platforme - i to bez dodatnog programiranja, bez teškoća u SNM (Simple Network Management) protokolu i bez dodatnog softvera. 


Rješenja spremna za EcoStruxure™ platformu


Ovo je rješenje samo jedan od najnovijih proizvoda dostupnih u bogatoj ponudi EcoStruxure™ IT Data Center Managementa. EcoStruxure™ IT arhitektura utemeljena je na inteligentnim, međusobno povezanim rješenjima koja se koriste uvidima na temelju prikupljenih podataka i na taj način pojednostavljuju održavanje i rad fizičke IT infrastrukture poboljšavajući njene radne performanse, udaljeno upravljanje i nadzor te pružanje ekspertnih usluga. 


Biti pouzdan u nesigurnom svijetu


APC by Schneider Electric vodeća je svjetska marka za integriranu infrastrukturu i softver. Širok raspon proizvoda omogućava izgradnju pouzdanih rješenja za neprekidno napajanje energijom i stalnu dostupnost najnovijih IT i komunikacijskih tehnologija. Jednom riječju, APC garantira sigurnost u nesigurnom svijetu – u svijetu koji se odlikuje sve većom međusobnom povezanošću. Zajednica APC-ovih partnera koja se bavi izradom rješenja za distribuirana IT okružja omogućava pojedincima i kompanijama predviđanje nepredviđenog, čime štiti važnu infrastrukturu i podatke. 


Više detalja potražite na: https://smartconnect.apc.com/welcome

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO