27.07.18 u 10:54

U SRCU HRVATSKOG ZAGORJA

Neodoljivi ljetni okusi u Dvorcu Mihanović

Terme Tuhelj predstavljaju novi meni koji obiluje sezonskim namirnicama, laganim salatama i inspirativnim slasticama.

U ovo toplije  doba godine od bogatstva povrtnih i šumskih plodova chef kuhinje Dvorca Mihanović Mirko Ljubić, kreirao je maštovita jela.  Dovoljno je izdvojiti salatu od ramsteka i lisnatih salata začinjenu maslinovim uljem i sjemenkama gorušice, juhu od koprive s kockicama prepečenog kruha te krem juhu od cvjetače s muškatnim oraščićem koji joj daje poseban „šmek“, pa da odmah poželite doći u Terme Tuhelj.

 

Tu su i polpete od krumpira, špinata i svježeg sira s porilukom i celerom u umaku od vrhnja i vlasca. Ljubitelji ribe neće odoljeti fileu brancina sa žara na podlozi od kelja i kuhanog krumpira u umaku od bijelog luka i peršina. Ako više volite meso, odabrat ćete file svinjetine mariniran kajenskim paprom i pečen na žaru ili pureću roladu punjenu šparogama i topljenim sirom. Sve te delicije zaokružit će se desertom – slasnim palačinkama s čokoladom i umakom od višanja ili noeodljivim flambiranim jabukama sa sladoledom, cimetom i suhim voćem.

 

Zavirite u bogatu vinoteku Dvorca Mihanović u kojoj se čuva se više od 40 sorti iz svih krajeva Hrvatske s naglaskom na poznata zagorska vina, piće za bogove u toplim ljetnim večerima.


Više informacija OVDJE

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO