18.07.18 u 13:36

OBRATITE PAŽNJU

Ne radite ovo nakon raskida veze

Kada je riječ o razvodu braka ili prekidu veze, mnogi potpuno nesvjesno čine neke od najvećih grešaka koje loše osjećaje i patnju izazvanu razdvajanjem doslovce pretvaraju u agoniju.


Činjenica je da je rastanak od nekoga za koga gajite osjećaje stvarno težak – teško je ne misliti na sve zajedničke godine i na ono što ste uložili u vezu. Nažalost, bol ne prolazi odmah onog trenutka kada potpišete razvod braka, stoga mnogi čine velike greške koje dodatno pogoršavaju situaciju.

Osam najčešćih grešaka koje činimo nakon raskida:

Odlazite u krevet s prvom novom osobom. Seks s nekim novim, i to čim vam se pruži prilika, može se na prvu loptu učiniti kao dobrom idejom, no činjenica je da seks za jednu noć neće izliječiti slomljeno srce.

Pravite se da ste super iako ste potpuno slomljeni. Skrivanje osjećaja samo će prolongirati bol i učiniti da se osjećate još gore.

Neprestano slušate listu tugaljivih ‘pjesama za prekid veze’.

Odmah ulazite u novu vezu. Nakon razvoda potrebno vam je prostora i vremena kako biste organizovali život bez bivšeg supružnika i da sami sebe ponovno upoznate. Međutim, to ne možete učiniti ako se odmah previše okupirate nekom novom osobom.

Špijunirate bivšu ljubav preko društvenih mreža.
Gledanje fotografija bivšeg supružnika sa novom ženom ili nje sa novim muškarcem doslovce će vas uništiti.

Pričate i nalazite se sa bivšim supružnikom. Ako za to zaista nema razloga, nemojte to da radite. “Čist prekid” je najbolja opcija.

Bacate sve što vam je ikad poklonio bivši supružnik.
Nema smisla izraziti bijes na nekakvoj narukvici, igli za kravatu, dizajnerskoj torbici ili sunčanim naočarama.

Uništavate njegove/njene stvari koje su ostale u stanu.
To je jednostavno glupo i bezrazložno, a moguće i kažnjivo. Jednostavno ih stavite u kutiju i recite mu/joj da, ako ih želi, dođe po njih.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO