10.09.16 u 11:15

Ne otvarajte ovaj link na Facebooku

Facebook je pun prevara na razne načine, ma koliko se oni trudili smanjiti njihov broj, a najnovija je opet vezana uz nepostojeću mogućnost koju bi svi željeli.

Na društvenim mrežama, ali i na internetu općenito, prevare su postale česta pojava, a posljednja u nizu vezana je za aplikaciju "koja otkriva ko gleda vaš profil na Facebooku".


Facebook navodi da ne postoje takve opcije, kao i da nikad ne bi dopustili takvu vrstu kršenja privatnosti.


"Facebook ne nudi način da njegov korisnik vidi ko mu gleda profil, niti na bilo koji način dopuštamo pojedincima i aplikacijama da imaju pristup takvim informacijama", istaknuo je glasnogovornik Facebooka ranije, kad su se događale slične prijevare.


Posljednja prijevara, koja kruži Facebookom, a za koju ste mogli vidjeti da se u zadnje vrijeme često dijeli među korisnicima ove najpopularnije društvene mreže, navodni je link koji omogućava "gledanje u tuđi profil".


Svi koji kliknu mogli bi se naći u opasnosti. Facebook tako svojim korisnicima savjetuje da nikad ne upisuju svoju lozinku, ako nisu sigurni trebaju li je dati ili ne kao i da ne idu na vanjske linkove, koje s Facebooka odvode na sumnjive stranice.


Ako ste ipak pokleknuli i kliknuli na navedeni link, morate odmah promijeniti lozinku, nakon toga pratite događaju li se neke sumnjive aktivnosti na vašem profilu.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO