29.11.19 u 00:01

STVARNO?

Najsretnije su - neudane žene bez djece?!

Ako ste muškarac savjetovao bih vam da se oženite , ali ako ste žena, ne zamarajte se brakom, kaže poznati sociolog.

Neudane žene bez djece najsretnija su skupina ljudi i puno je vjerojatnije da će živjeti dulje od žena u braku i žena koje moraju odgojiti djecu, tvrdi profesor Paul Dolan..

"Najnoviji dokazi ukazuju na to da tradicionalni markeri koji se koriste za mjerenje uspjeha nisu više u korelaciji sa srećom - osobito po pitanju braka i odgoja djece", kaže profesor.

"Oženjeni muškarci najsretnija su muškarci na svijetu, no jedino kada ih se to pita u prisustvu njihovih supruga. Kada supruge nisu u blizini: j.... jad", bez zadrške će profesor.

U Dolanovoj posljednjoj knjizi Happy Ever After, objavljeni su rezultati ovog velikog istraživanja provedenog na Amerikancima. Profesor je uspoređivao razinu užitka i jada kod neoženjenih, oženjenih, razvedenih i kod osoba kojima je partner preminuo.

Kada bi se maknule, priznavali bi da to nije istina. Kod neoženjenih muškaraca razina jada i nezadovoljstva niža je, nego kod oženjenih.

"Mogli bismo reći da, bez obzira na razinu sreće, muškarci profitiraju u braku jer se smire, poduzimaju manje rizike, bolje zarađuju na poslu i u konačnici žive malo dulje. S druge strane, žene kada se udaju moraju puno toga žrtvovati, ugroženo im je fizičko i psihičko zdravlje i umiru ranije od neudanih žena.  Nazdravija i najsretnija skupina su žene koje se nikada nisu udavale niti imale djecu", zaključuje profesor Dolan.

Usprkos dobrobitima samačkog života, Dolan kaže kako su i dalje brak i obitelj pokazatelj uspjeha u životu, zbog čega se neudane žene stigmatizira pa ako su nesretne. Nesretne su zbog stigme, a ne zbog toga što nemaju muža i djecu.

"Pred vama je neudana 40-godišnjakinja koja nema djece? To je sramota, zar ne? Možda će jednog dana upoznati gospodina pravog i sve će se promijeniti. - Ne. Možda će upoznati gospodina krivog i sve će se promijeniti.  Možda će upoznati muškarca zbog kojeg će biti nesretna, zbog kojeg će postati bolesna i ranije umrijeti", zaključuje autor studije.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO