12.11.14 u 00:03

AUDI TWIN CUP I ŠKODA SERVICE CHALLENGE 2014.

Najbolji pokazali najbolje

U prostorijama ovlaštenog Škoda partnera TRIAB u Sarajevu, održano je državno finalno takmičenje ovlaštenih Škoda i Audi partnera u Bosni i Hercegovini: Audi Twin Cup 2014 i Škoda Service Challenge 2014.

Nakon druge online kvalifikacione runde, osamnaest servisnih tehničara i jedanaest servisnih savjetnika u stotinu i sedam pitanja iz osam obasti Audi servisa se kvalifikovalo na državno prevenstvo: četiri servisna savjetnika i šest servisnih tehničara.  Na državnom prvenstvu za servisne savjetnike bile su tri stanice (poznavanje proizvoda, CSS, Audi tehnike, info. i komfor sistemi) sa ukupno četrnaest zadataka, za servisne tehničare druge stanice (mehanika i djiagnostika) sa ukupno pet zadataka, te jedna zajednička stanica koja je obuhvatala poznavanje brenda, modela, marke proizvoda i Audi historije. Pobjednici i predstavnici BiH Audi servisne mreže u 2015. godini u kategoriji tehnika su Mirza Salihagić, ASA PVA iz Sarajeva i Marko Damjanović, Jelić Auto iz Mostara, dok su pobjednici kategorije servis Srđan Stanimirović, Brčko Gas iz Brčkog i Adnan Bičević, ASA PVA iz Sarajeva. Škoda Service Challenge je ove godine također imao dva kvalifikacina kruga. Nakon eliminacija, na državno takmičenje se plasiralo devet učesnika.  Njih devet se na državnom prvenstvu takmičilo u tri kategorije: servisni savjetnici, servisni tehničari i saradnici za originalne dijelove i opremu. Tim koji će predstavljati BiH naredne godine na Internacionalnom Škoda Service Challenge su: Mahir Krivošija, saradnik za OD i ODO, ASA PSS, Semir Dizdarević, servisni tehničar, ASA PSS i Suad Kahrimanović, servisni savjetnik, AS Auto Zenica. - Zahvaljujemo se kolegama iz ovlaštenog Škoda servisa TRIAB na gostoprimstvu i profesionalnosti, a našim predstavnicima na internacionalnim takmičenjima za marke Audi i Škoda želimo mnogo uspjeha, rekao je Omer Kozadra, rukovodilac postprodaje ASA AUTO, te dodao:  - Bosna i Hercegovina svake godine ima svoje predstavnike na internacionalnim takmičenjima i bilježi zavidne rezultate. Mi ćemo svakako nastaviti kontinuirano obučavati osoblje ovlaštenih servisa kako bi se i u godinama koje dolaze bh. zastava vijorila na jarbolima internacionalnih takmičenja servisera.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO