09.07.18 u 15:34

ZNATE LI?

Muškarci i lijepe ženske guze - u čemu je privlačnost?

Uspravno držanje možda je ključno za dobru posturu, ali je novo istraživanje provedeno u Portugalu pokazalo zašto žene s blago zakrivljenim leđima pokupe sve frajere.

Ukratko: Veliki broj muškaraca neodoljivo privlače žene koje imaju isturenu stražnjicu jer je to znak da su “seksualno zainteresirane”.


Prekomjerno zaobljena pozadina, kakvom se recimo ponose Kim Kardashian ili Jennifer Lopez, privlačna je i muškarcima i ženama. Stvar je u tome što, da bi izbacile guzu, žene moraju zdjelicu “pomaknuti” unatrag, a prethodno istraživanje je pokazalo da ženke u životinjskom svijetu to rade kako bi signalizirale mužjacima da su spremne za parenje.


Novo istraživanje Sveučilišta Minho u Portugalu pokazalo je da je takav položaj tijela karkaterističan za parenje evoluirao i “prešao” na ljude, te da tako i žene pokazuju da su zainteresirane za nekog muškarca u seksualnom smislu.


“Ovo možda može objasniti zašto žene nose visoke petice i zašto ih muškarci smatraju privlačnijima kada ih nose – jer je tada guza isturena”, objašnjava voditelj studije Farid Pazhoohi.


A kako je provedeno istraživanje?


Znanstvenici su napravili šest računalno generiranih 3D modela ženskog tijela. Stražnji dio tijela je prikazivan u različitim, ali “normalnim” kutevima, a ti modeli su prikazani skupini od 82 muškaraca i žena s prednje, stražnje i bočne strane.


Sudionici istraživanja su ocjenjivali atraktivnost modela u svakom položaju, a tehnologija koja prati pogled ispitanika bilježila je u što su najviše gledali na fotografijama.


Rezultati su pokazali da, što je veći luk na leđima, odnosno što je guza izbačenija, to je atraktivnija pripadnicima oba spola.


No, žene su se duže zadržavale u razgledavanju trbuha, dok su muškarci više pažnje posvećivali kukovima.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO