30.04.15 u 10:07

Mostar idućeg vikenda domaćin utrke ubrzanja na 402 metra

Idućeg će vikenda, 9. i 10. maja, na pomoćnoj pisti Zračne luke u Mostaru biti organizirana utrka ubrzanja na 402 metra.

Riječ je o dvodnevnom natjecanju koje se već 11 godina održava u BiH i u kojem svaki legalni, tehnički ispravan automobil može sudjelovat, Zbog toga je taj sport dostupan entuzijastima širom svijeta.

Utrka između dva natjecatelja odvija se na pravcu dužine 402,31m (1/4 milje) i onaj tko bude brži prolazi u idući krug natjecanja. Kako bi događaj bio zanimljiviji, natjecatelji se svrstavaju u klase prema vremenima. Od najsporije klase od 17 sekundi, pa do najbrže klase (npr., klase 10 sekundi).

Prije službenog početka natjecanja, vozačima će biti omogućeno da bez obveze sudjelovanja u natjecanju probaju svoja vozila u razdoblju od 8:00 do 10:30 sati.

Službeni program i u subotu i u nedjelju započinje u 12:30 sati

Kotizacija za vozače natjecateljeiznosi 50 KM, ulaz za gledatelje je 5 KM, a testne vožnje su 10 KM.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO