07.12.17 u 11:32

EH, DA...

Mitovi o razlozima ženske nevjere

Zar netko još vjeruje u ovakve stvari? Ne biste trebali, pa evo da vam detaljno objasnimo i zašto.


Postoji mnogo klišeja o nevjeri i prevarama. Često se vjeruje da će muškarci prevariti partnericu ako nisu zadovoljni seksualnim životom u vezi, a žena će zastraniti ako nije zadovoljna emocionalnim odnosom između sebe i partnera.

No sociologinja na Državnom sveučilištu u Missouriju, Alicia Walker, svojim nas je istraživanjem potaknula da se zapitamo vrijedi li taj slučaj u svakoj prilici.

Walker je intervjuirala 46 žena koristeći web stranicu Ashley Madison, za osobe koje su u braku ili u vezi i usput traže "diskretne susrete" s drugom osobom.

Walker je postavila nekoliko pretpostavki o mogućim rezultatima koji su se bazirali na uobičajenim razgovorima o prevari. Saznala je da takvi razgovori sadrže malo istine, a neki od najčešćih mitova o ženskoj prevari su sljedeći:

MIT 1: Žene varaju jer traže izlaz iz braka

Skoro svaka žena s kojom je Walker razgovarala, tvrdila je da voli svog supruga i želi ostati u braku. Varale su jer od supruga nisu dobile ono što su trebale. Nisu tražile izlaz iz braka, muževu pažnju ili osvetu, već nekoga tko će ispuniti njihove seksualne potrebe.

MIT 2: Prevara je impulzivna odluka

Žene su pragmatične i logične u svojim odlukama o tome hoće li prevariti i s kime. To je odluka koju ne donose olako, a mnoge od njih iskušale su terapiju za parove za koju partneri nisu pokazali zainteresiranost.

MIT 3: Žene varaju jer su se zaljubile u drugu osobu.

Od 46 žena, samo su 2 ljubav prema novnoj osobi navele kao razlog. Većina njih na spomenutoj je stranici tražila isključivo partnere za koje se nisu bojale da će se zaljubiti. Željele su pronaći seksualno kompatibilnu osobu, no nekoga tko ne traži emocionalnu povezanost.

MIT 4: Žene će prevariti samo s jednim muškarcem

Većina ispitanih žena prevarilo je partnera s više osoba jer nisu smatrale da će samo jedan ljubavnik moći ispuniti njihove potrebe. Već su jednom povjerovale da će jedan muškarac zadovoljiti sve njihove seksualne želje do kraja života, i prevarile su se. Nisu željele tu grešku ponoviti.

MIT 5: Tko prevari, uvijek će biti otkriven

Walker priznaje da ju razgovor s tim ženama primijenio njezin način razmišljanja o vjernosti. Naravno da nikome nije ugodno saznati da je prevaren, no ako osoba nikada ne sazna, hoće li je to povrijediti? Ispitane žene poduzimale su raznorazne mjere kojima bi spriječile da za njihovu prevaru itko sazna, s namjerom da sačuvaju brak i poštede patnje ljude koje vole.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO