26.09.18 u 13:56

NOVA AKVIZICIJA UKRAJINSKOG GIGANTA

MHP kupuje Perutninu Ptuj

MHP SE (LSE: MHPC),  jedna od vodećih međunarodnih poljoprivredno-industrijskih grupacija, nakon navoda iz Agencije za zaštitu konkurencije Slovenije potvrdila je da želi da kupi Perutninu Ptuj, dobro poznatu i vertikalno integrisanu firmu u jugoistočnoj Evropi.

MHP je vertikalno integrisana firma i vodeći ukrajinski proizvođač peradi sa prerađivačkim pogonima u EU (Holandija i Slovačka) i prodajnom i distributivnom centru na Bliskom istoku (UAE). MHP prodaje oko 60% svoje peradi na domaćem tržištu a 40% u preko 60 zemalja širom svijeta. Visoka efikasnost proizvodnje je omogućila MHP da kontroliše rizike i kvalitet peradi u svim fazama proizvodnog procesa. Time se osigurava poštovanje svih standarda i zakona kako u Ukrajini, tako i u EU. Ključni dio uspjeha firme MHP je intenzivni CAPEX program (oko USD 1,75 milijardi je uloženo u zadnjih 10 godina u razvojne projekte), snažan i iskusan rukovodeći tim i integrisani poslovni model. 


MHP ovim širenjem pravi strateški iskorak koji će povećati vrijednosti kompaniji i ojačati njenu poziciju na globalnom tržištu, dok Perutnina Ptuj dobiva strateškog, dugoročnog investitora. Perutnina Ptuj ima snažan brend i stvara značajnu dodatnu vrijednost peradi, koji je MHP spremna da podrži u nadolazećim godinama kroz investicije i dalji razvoj.


Zajedno sa vrlo iskusnim rukovodećim timom, MHP se obavezuje da poboljša kvalitet proizvoda Perutnine Ptuj, s ciljem ispunjavanja najviših EU standarda. Saradnja će donijeti direktnu korist lokalnim farmerima i zaposlenicima i biti pozitivan uticaj na industriju peradi na Balkanu uopšte.


Više OVDJE

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO