02.11.19 u 10:16

ZANIMLJIVO

Meditacija poboljšava seks

Žene koje meditiraju bolje osjećaju svoje tijelo i bolje reagiraju na podražaje te imaju snažnije i češće orgazme i veću seksualnu želju.

Meditacija dobro utječe na duh i tijelo, oslobađa nas anksioznosti, umanjuje depresiju, opušta nas, rasterećuje briga i time dobro djeluje i a naše fizičko tijelo. No, osim toga, meditacija ima još jednu dobru posljedicu - poboljšava seksualni život.

Studija objavljena u časopisu Journal of Sex and Marital Therapy pokazala je da žene koje meditiraju imaju bolji seks od onih koje ne meditiraju. U istraživanju je sudjelovala 451 žena u dobi između 19 i 70 godina.

Odgovarale su na pitanja o svojim navikama, stilu života i seksu. Ispostavilo se da žene koje meditiraju bolje osjećaju svoje tijelo i bolje reagiraju na podražaje te imaju snažnije i češće orgazme i veću seksualnu želju.

Jedino što je ostalo nepoznanica je koliko dugo i koliko često žene trebaju meditirati kako bi poboljšale seksualni život. Prilično smo sigurni da ne treba dugo. Već nakon prve meditacije osjećat ćete se opušteno.

Naravno, meditacija dobro utječe i na muškarce te se i njima preporučuje u istu svrhu - bolje mentalno i fizičko zdravlje, ali i bolji seks.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO