05.10.18 u 13:54

OPA!

Male tajne velikih majstora seksa

Biološke činjenice na stranu, uobičajeno je da erekcija nakon ejakulacije nestane, a seksualno uzbuđenje splasne... no ipak ne mora biti tako.

Nastaviti odnos nakon orgazma muškarcima nije tako jednostavno jer postoji faza oporavka tijela. Naravno, možete je preskočiti i ponovno postići uzbuđenje, ali tijelu je nakon seksualne aktivnosti potreban odmor.


Naime, za vrijeme erekcije krvne žile se šire kako bi dotok krvi u penis bio što bolji. Predugo trajanje tog stanja može oštetiti stanice i uzrokovati jaku bol.


Tjelesno gledano erekcija služi primarno tome da omogući seksualni odnos tj. penetraciju, a zatim i ejakulaciju. Kada muškarac ejakulira, erekcija je jednostavno ispunila svoju svrhu i spolni se organ automatski opušta.


Biološke činjenice na stranu, uobičajeno je da erekcija nakon ejakulacije nestane, a seksualno uzbuđenje splasne. Kod žena to nije toliko 'vidljivo', ali događa se ista stvar. Za vrijeme seksa žensko je tijelo uzbuđeno, a promjene su vidljive na genitalijama. Dolazi do oticanja u intimnom području i lubriciranja, a kada je odnos gotov sve polako dolazi na staro.


Ukratko - erekcija nakon ejakulacije moguća je i seksualni odnos ne mora završiti, ali podsjećamo da postoji niz drugih stvari koje ne zahtjevaju erekciju.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO