09.10.19 u 08:27

EHHH...

Loša navika koja vodi u prekid

Ako vam se često događa da posao nosite sa sobom, satima od kuće radite na određenim projektima ili telefonirate i odgovarate na preostale mejlove, možete izazvati raskid.

Ljubavne veze stalno se nalaze pred nekim izazovima, a jedan od njih je i loša navika koja vas, ako nešto ne napravite na vrijeme, može koštati ljubavi vašeg života.

Naime, u današnje vrijeme vrlo je teško napraviti granicu između posla i privatnog života, što se može odraziti i na ljubavne veze.

Ako vam se često događa da posao nosite sa sobom, satima od kuće radite na određenim projektima ili telefonirate i odgovarate na preostale mejlove, možete izazvati raskid, rezultat je istraživanja Sveučilišta Virginia.

U studiji je dokazano da čak i da ne radite u kontinuitetu, već samo na nekoliko sati provjeravate svoj e-mail zbog posla, vremenom možete ugroziti emotivnu vezu, koja će postajati sve napetija.

Zanimljivo istraživanje je pronašlo da jednostavno stalna dostupnost (telefoniranje, provjeravanje pristigle pošte isl) na duže staze stvara nezadovoljstvo i stres.

Tako je savjet znanstvenika da pravovremeno završavate svoje obaveze, pa čak i da ostanete duže na poslu, ali da posao ne obavljate kod kuće.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO