10.07.18 u 11:19

MMMM

Ljubite se - stalno!

Ljubljenje radi razna čudesa našem tijelu, stoga ne časite ni časa već dohvatite svoju drugu polovicu i na posao!

Ljubljenje oslobađa hormone dopamin i oksitocin, a posebno kada se ljubimo na senzualan način. Evo još šest razloga zašto bismo se trebali ljubiti što češće:


Bolja oralna higijena - izmjena sline s nekim drugim povećava protok vlastite sline, što pomaže u održavanju ustiju, zubiju i zubnog mesa zdravijima. Što imate više sline u ustima, pomaže vam da se bolje riješite komadića hrane u zubima


Jača imunološki sustav - iako mislite da bi dijeljenje sline kroz ljubljenje moglo biti nesanitarno, zapravo je veća vjerojatnost da ćete se razboljeti rukovanjem nego poljupcem. Ustvari, studija je utvrdila da ljubljenje povećava imunitet žene od citomegalovirusa, koji može biti opasan u trudnoći.


Pomaže pronaći pravog partnera - ljubljenje jezicima potječe od evolucijskog nagona za pronalaženjem genetski kompatibilnog partnera. Ljubljenje nam, kao i mirisi i dodiri, pomažu u "detekciji" savršenog partnera.


Smanjuje anksioznost - ljubljenje vas može smiriti i smanjiti anksioznost jer smanjuje kortizol i povećava razinu serotonina u mozgu. Zapravo, neki ljudi čak tvrde da ljubljenje ima slične prednosti kao meditacija.


Smanjuje krvni tlak - iako se ubrzavaju otkucaji srca od uzbuđenja strastvenog poljupca, povećava se protok krvi koji pridonosi smanjenju visokog krvnog tlaka.


Vježba za mišiće lica - za ljubljenje koristimo do 30 mišića koji pomažu za bolji tonus mišiće lica. Etom, za lice je jednostavan recept: uživanje u ljubljenju.   

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO