24.11.16 u 22:21

OD PROLJEĆA U ELITNOM EVROPSKOM DRUŠTVU

LANACO prva kompanija iz BiH u ELITE programu Londonske berze

Učešće kompanije LANACO u ELITE programu veliki je iskorak za cjelokupnu domaću privredu, poruka je konferencije za medije održane danas u banjalučkom restoranu „LANACO“.

LANACO je prva kompanija iz BiH koja je uzela učešće u ELITE programu Londonske berze, i kroz ovaj program omogućila pristup finansijskom tržištu, bankarskom sektoru i unaprijeđenju softverskog inženjeringa. LANACO je ovim ulaskom prepoznata kao jedna od najprestižnijih kompanija u Evropi.


„Pridružili smo se ELITE programu kako bi samu kompaniju podigli na novi nivo poslovanja, kakav je u svjetskim okvirima. ELITE predstavlja izvanrednu platformu koja će nam pomoći u povezivanju sa evropskim liderima, u svim granama industrije. LANACO uz pomoć ELITE programa želi da bude vidljiv svim evropskim kompanijama, sa kojima sada i u buduće želimo da ostvarimo poslovne ciljeve na globalnom nivou“, naveo je Dragan Ninić, menadžer sektora za razvoj poslovanja kompanije LANACO.


U pomenuti program moguće je ući samo putem preporuke, a kompanija LANACO je svoju šansu dobila zahvaljujući prijedlogu UniCredit Bank Banja Luka.


„Upravo zahvaljujući snazi i kapacitetu UniCredit Grupe i mi smo dobili priliku da našim klijentima iz Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine ponudimo učešće u ELITE programu, koji nudi podršku u procesu rasta i razvoja kompanija, te pristup inovativnim uslugama. Ovaj program obezbjeđuje ambicioznijim, evropskim srednjim i malim poduzećima priliku da budu prepoznati na međunarodnom tržištu,  da se upoznaju sa širim skupom finansijskih instrumenata, da upoznaju jedni druge, razmjene ideje i najbolje prakse, ali i da se upoznaju sa investitorima koji im mogu pomoći u daljem razvoju“, poručila je Marina Marjanović Stupar, direktorica marketinga i komunikacija UniCredit Bank Banja Luka.


Kako je istaknuto tokom konferencije, učešće kompanije LANACO u ELITE programu biće od velikog značaja i za domaću poslovnu zajednicu, koja je dobila svog predstavnika u elitnim poslovnim krugovima.


Program ELITE namijenjen je malim, srednjim i velikim preduzećima, kojima pomaže da se kroz pristup dugoročnim mogućnostima finansiranja što bolje pripreme za narednu fazu svog razvoja. Program djeluje na principu tutorstva i učesnici imaju direktan pristup finansijskoj zajednici. Takođe, kompanije imaju priliku da se međusobno povezuju i sarađuju, razmjenjuju iskustva te zajedno kreiraju poslovne planove.


Od 2012. godine, u ovom programu je preko 400 kompanija iz cijele Evrope, sa kojima radi preko 150 savjetnika i preko 100 investitora. ELITE zajednica danas zapošljava okuplja preko 140.000 zaposlenih u 30 sektora, i  ostvaruje godišnji promet od 33 milijardi evra.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO