01.03.19 u 09:38

MA DA?

Kvaliteta seksa ovisi i o mjestu

Ako vam se brak pretvorio u rutinu, a seks ostaje samo na riječima i u sjećanju - iznajmite hotelsku sobu.

Seks je dobar kad je dobar i partner, a onda je potpuno nebitno gdje ste... barem tako zvuči mit koji smo svi čuli nebrojeno puta, no izgleda da to baš i nije tako - mjesto je zapravo vrlo, vrlo važan faktor za kvalitetu seksa.

Naime, u istraživanju provedenom lani u SAD-u polovica ispitanika kazala je da im je bolji seks u hotelskoj sobi, nego u bračnom krevetu. Seksualna psihoterapeutkinja Marissa Nelson ima objašnjenje za to i vidjet ćete - drži vodu.

Prije svega, hotelska soba bračnim je parovima asocijacija na medeni mjesec. Drugo, izlazak iz poznatog okruženja spavaće sobe u nepoznato vrlo je uzbudlji moment, što je i znanstveno dokazano. U novom okruženju mozak pojačano proizvodi dopamin, hormon sreće i zadovoljstva koji igra veliku ulogu u seksu, odnosno povećava užitak i uzbuđenje.

Nadalje, hotelske su sobe parovima asocijacija na odmor i bijeg od svakodnevice pretrpane obavezama i stresom, osobito ako imaju djecu. Koliko god se trudili to spriječiti u bračni krevet nerijetko zalutaju i klinci i kućni ljubimci te on prestaje biti asocijacija  na seks.

Stoga, ako vam se brak pretvorio u rutinu, a seks ostaje samo na riječima i u sjećanju, Nelson savjetuje da iznajmite hotelsku sobu. Dodaje, ne morate putovati negdje daleko.

Ako živite u malo gradu, otiđite u susjedni, a ako ste u velegradu ne morate ga ni napuštati.

Važno je samo da se vas dvoje zaključate na nekoliko sati ili dan - dva i posvetite jedno drugome.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO