08.09.16 u 18:31

KARTE VEĆ U PRODAJI

Krajem septembra repriza mjuzikla Annie

Nakon velike uspješnice premijernih izvedbi mjuzikla za djecu i odrasle “Annie” održanim u Narodnom pozorištu Sarajevo početkom juna, Institut za muziku, teatar i multimediju (iMTM) najavljuje prvu repriznu izvedbu muzičko-scenskog spektakla u režiji Rijada Ljutovića, planiranu za subotu, 24. septembar.

Na sceni Narodnog pozorišta, s početkom u 19.30 sati, publika će ponovno imati priliku uživati u šarmantno režiranom komadu koji spaja muziku, ples i glumu a u kojem učestvuje čak 70 aktera, djece i odraslih.


Po cijenama od 10, 15 i 20 KM karte su od utorka, 6. septembra, puštene u prodaju, a mogu se i rezervisati na blagajni Narodnog pozorišta. Već prvog dana prodaje, interes publike očekivano je veliki.


“Oduševljeni smo reakcijama publike koja je gledala mjuzikl, ali i onima koji nisu uspjeli tada doći do karata i s nestrpljenjem cijelog ljeta iščekuju reprizu. “Annie”, koja je do posljednjeg mjesta punila salu Narodnog pozorišta na dan generalne probe te u okviru dvije reprizne izvedbe, pogledalo je već oko 1. 500 gledatelja, što je zaista impresivan broj. Naš tim se priprema i za treću izvedbu u kojoj će glavnu ulogu - Annie igrati djevojčica Aja Saračević Mijatović,” izjavila je Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a.


Saradnja sa Centrom za djecu bez roditeljskog staranja “Duga” iz Kulen Vakufa se nastavlja te će i ovaj put u foajeu Narodnog pozorišta svi zainteresirani imati  priliku kupiti slikovnicu “Bajka o mjesecu” čiji je izdavač Fondacija Centra, i na taj način podržati rad ove institucije.


Kultni mjuzikl, za čiju su bh. postavku veliku partnersku podršku pružili i Narodno pozorište Sarajevo i agencija McCann Sarajevo, krajem oktobra biti će izveden i pred zeničkom publikom, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. 


Reprize mjuzikla “Annie” u novoj pozorišnoj sezoni, u Sarajevu i Zenici, podržao je BH Telecom.


Podsjećamo, radnja prve bh. profesionalne postavke mjuzikla, u kojoj glavne uloge ostvaruju djeca uzrasta od 6 do 14 godina, bazira se na priči o desetogodišnjoj djevojčici iz sirotišta Annie, koja zajedno sa svojim drugarima prolazi kroz razna životna iskušenja. 


Glumačku podjelu čine polaznici škole pjevanja i glume iMTM-a, studenti Akademije scenskih umjetnosti ali i profesionalni pjevači - solisti Opere Narodnog pozorišta Melisa Hajrulahović-Tomić i Jasmin Bašić.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO