24.02.17 u 12:02

MOBILNI FESTIVAL ZA MLADE (YOMO)

Kompanija Mastercard organizuje edukativnu radionicu u okviru Svjetskog Kongresa mobilne telefonije

Mastercard donosi svoj čuveni STEM program Girls4tech na Mobilni festival za mlade (YoMo) u Barceloni

Ove godine će se u okviru Svjetskog kongresa mobilne telefonije održati i prvi Mobilni festival za mlade (YoMo), a kompanija Mastercard se pridružuje festivalu dovodeći svoj nagrađivani program, Girls4Tech (G4T). Girls4Tech  je STEM program što znači da pokriva znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku, a uključuje nastavni plan i program sa ciljem da inspiriše mlade djevojke za usvajanje STEM vještina kako bi postale lideri u budućnosti.


Od 27. februara do 2. marta, zaposleni kompanije Mastercard će na štandu J, Montjüic Fira, održavati sesije interaktivnih Kriptologija i Digitalne konvergencije grupama učenika starosti od 9 do 16 godina.


Program Girls4Tech je nastao 2014. godine, kako bi na inovativan način uveo mlade djevojke u svijet znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM discipline). Učenici koji posjete YoMo će imati priliku da saznaju više o sigurnim, jednostavnim i praktičnim metodama plaćanja, ali i da razmisle o potencijalnoj STEM karijeri.


„Činjenica da smo dio ovog obrazovnog događaja kroz našu globalnu inicijativu Girls4Tech je dokaz naše društvene posvećenosti obrazovanju i rodnoj inkluziji“, kaže Rose Beaumont, šefica komunikacija za Evropu u kompaniji Mastercard, koja također dodaje: „Kompanija Mastercard nastoji pokazati djeci da su potrebna različita interesovanja  i sposobnosti za ostvarivnje STEM karijere."


Pored učešća na YoMo Festivalu, kompanija Mastercard će biti na štandu 5D61 Svjetskog Kongresa mobilne telefonije, koji će se održati od 27. februara do 2. marta u Barceloni, u prostoru Fira Gran Via.


O kompaniji Mastercard

Kompanija Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je tehnološka kompanija koja posluje u okviru svjetske platne industrije. Predstavljamo najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje korisnike kartica, finansijske institucije, trgovce, javne uprave i poslovne subjekte u preko 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja koja nudi kompanija Mastercard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti - kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i upravljanje finansijama - jednostavnijim, bezbjednijim i efikasnijim za sve. Pratite nas putem [email protected] i @MastercardRS, ili nam se priključite u razgovoru na našem blogu BeyondtheTransaction Blog i prijavite se za najnovije vijesti na EngagementBureau.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO