20.02.20 u 10:35

HE HE

Koliko treba ženama do orgazma?

Rezultati su pokazali da je vrijeme u kojem su žene doživjele vrhunac variralo od 12,76 minuta do 14.06 minuta, ali i da 17 posto ispitanica nije niti jednom svršilo.

Žena će više uživati u seksu ako ga muškarac doživi kao maraton, a ne sprint - to ste vjerojatno već čuli bezbroj puta, a sada je to potvrdilo i istraživanje.

Rezultati studije objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine otkrilo je koliko u prosjeku heteroseksualnoj ženi treba da doživi vrhunac, a riječ je o 13 minuta i 41 sekundu.

U istraživanju je sudjelovalo 645 heteroseksualnih žena, u svojim 30-ima, redom sve u monogamnoj vezi, iz 20 zemalja svijeta, većinom iz Velike Britanije, Nizozemske, Indije i SAD-a.

Istraživanje je trajalo osam tjedana, a rezultati su pokazali da je vrijeme u kojem su žene doživjele vrhunac variralo od 12,76 minuta do 14.06 minuta, ali i da 17 posto ispitanica nije niti jednom svršilo.

Pokazalo se i da žene najrjeđe doživljavaju orgazam vaginalno, odnosno penetracijom. Njih samo 31,4 posto može svršiti na ovaj način. 68,6 posto žena treba dodatnu stimulaciju poput ljubljenja, laganog grickanja i dodirivanja erogenih zona.

Neke poze su puno učinkovitije od drugih. Žena najlakše dosegne klimaks kada je na partneru i diktira tempo. Tijekom studije otkrivena je jedna zanimljivost - užitak će biti veći ako nosimo čarape za vrijeme seksa.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO